Dolar

32,5362

Euro

34,9531

Altın

2.456,46

Bist

9.884,61

TIKA, Karadag'daki Osmanli hamamini restore ediyor

TIKA, Karadag'daki Osmanli hamamini restore ediyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 13:38:18

TIKA, Karadag'daki Osmanli hamamini restore ediyor
TİKA, Karadağ'ın Ulçin kentindeki Osmanlı döneminden kalan tarihi Ali Paşa Hamamı'nın restorasyonu çerçevesinde ilgili taraflarla işbirliği protokolü imzaladı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulçin Belediyesi, Karadağ Kültür Varlıkları Koruma İdaresi ve Karadağ İslam Birliği'nin işbirliğiyle Ali Paşa Hamamı'nın restorasyonu projesi kapsamında hazırlanan işbirliği protokolü imzalandı.

Ulçin Belediye Başkanı Fatmir Gjeka, imza töreninde Ali Paşa Hamamı'nın iki ülkenin tarihi bakımından büyük öneme sahip olduğunu ve kurumun geliştirdiği projeleri yakından takip ettiğini belirterek, TİKA'ya teşekkürlerini sundu.

Karadağ Kültür Varlıkları Koruma İdaresi Müdürü Anastazija Miranoviç de tarihi eserlerin korunması konusunda Türkiye'nin büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin sadece ülke sınırları içerisinde değil, tüm dünyadaki Osmanlı eserlerine sahip çıkmasını takdirle karşıladıklarını ifade eden Miranoviç, Ali Paşa Hamamı'nın restorasyonu konusunda her türlü desteği vereceklerini de kaydetti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise restorasyonu yapılacak Ali Paşa Hamamı'nın ülkede ayakta kalan tek Osmanlı hamamı olduğunu ifade ederek, restorasyon için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını ve restorasyon projesinin çizimi çalışmalarının başladığını bildirdi.

Ulçin'de bulunan tarihi Namazgah Camii'nin tadilat ve yenileme çalışmalarının da hazırlıklarının tamamlandığının altını çizen Yazıcı, bu projeyi de yıl içinde tamamlayacaklarını açıkladı.



Haber Ara