Dolar

32,5818

Euro

35,0262

Altın

2.458,27

Bist

9.796,56

Terör örgütüne eleman kazandıran zanlı tutuklandı

Terör örgütüne eleman kazandıran zanlı tutuklandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 12:45:08

Terör örgütüne eleman kazandıran zanlı tutuklandı
Bitlis'te, yaşı küçük çocuğu terör örgütünün dağ kadrosuna götürmeye çalışan zanlı tutuklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da yaşayan A.K. isimli çocuğun, Bitlis'e gönderilerek terör örgütünün müzahir işbirlikçisi tarafından kırsal alana götürüleceği ve burada terör örgütüne teslim edileceği bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, İstanbul ve Bitlis emniyet müdürlükleri tarafından yapılan çalışma sonrası terörle mücadele şubesi ekiplerince operasyon düzenlendiği, yaşı küçük A.K ile kendisini örgütün kırsal alanına götüren işbirlikçi M.A'nın Bitlis'te yakalandığı ifade edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.K'nin ailesine teslim edildiği, M.A'nın ise örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kırsal alanına eleman temin etmek suçlarından tutuklandığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"İl genelinde son dönemlerde TEM Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda, terör örgütünün kırsal alanına götürüldüğü tespit edilen ve yakalanan yaşı küçük 10 şahıs, ailelerine teslim edilmiştir. Bu şahısları terör örgütünün kırsal alanına götürdüğü tespit edilen 7 şahıs ise çıkarıldığı mahkemelerce örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kırsal alanına eleman temin etmek suçlarından tutuklanmıştır."

Haber Ara