Dolar

32,5752

Euro

34,9733

Altın

2.455,97

Bist

9.774,38

Tercihiniz dublex mi?

Dubleks evlerde ısınma maliyetini düşürmek için yapabileceğiniz şeylerden biri yalıtımdır. Zira iyi bir yalıtım evin daha sıcak kalmasını sağlayarak faturanızı düşürecektir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-11 10:53:16

Tercihiniz dublex mi?

Ev arama sürecinde geniş aileler daha çok 3 artı 17e yönelirken tercihen dublexler de düşünülebilmektedir.

Dubleks evler, tek katlı bir eve oranla daha maliyetli olsa da bulunduğu konuma ve alan genişliğine bağlı olarak gayet kârlı olabilmekte.Bekar ya da çocuksuz yaşayan insanlar için tek kat daire yeterliyken, çocuklu kalabalık ailer için dubleks ev daha avantajlı olarak tanımlanabilir.

Artı ve eksileri var

Ancak her ev modelinde olduğu gibi dublekste oturmanın da bazı eksileri var. Örneğin evin tüm sorumluluğu size ait olduğundan bakım ve onarım işlerini denetleme görevi, masrafları da dahil olmak üzere iki katı iş çıkacaktır. Profesyonel olarak yönetilmezse dubleksler aradığınız keyfi ve konforu garanti edemeyebilir.

Maliyeti düşürmek için

Dubleks evlerde ısınma maliyetini düşürmek için yapabileceğiniz şeylerden biri yalıtımdır. Zira iyi bir yalıtım evin daha sıcak kalmasını sağlayarak faturanızı düşürecektir. Yalıtımı sadece dış duvarlara değil katlar arasına da uygulayabilirsiniz. Özellikle merdiven bölümüne uygulayacağınız yalıtımda alçıpan ya da ahşap malzeme kullanarak ısıdan tasarruf etmeniz mümkün. Dubleks evlerde oda sayısı fazla olduğu için her bir odayı aynı derecede ısıtmak zordur. Üstelik tüm odaları kullanmıyorsanız bu odaları ısıtmak fuzulidir.

Çatı katı anlayışı

Çatı dubleksler tıpkı bir çatı katı dairesinin sahip olduğu artılara ve eksilere sahiptir. Çatı dubleksi olmasından ötürü tavanlar eğimli olup, sevimli bir iç mekan sunar. Ayrıca teras bulunan dubleksler şahane bir şehir manzarasına ev sahipliği eder. Ancak çatıdan kaynaklı sorunlar yok değildir.
Çatı dublekslerin üst katında kullanılmayan fazla odalar varsa bu alanlar çalışma odası veya giyinme odası olarak değerlendirilebilir. Tavan eğiminden ötürü daha sosyal bir alan olarak uygun bir tercih olmayacaktır. Çalışması odası için ise bir masa ve sandalye yeterli olacaktır.

Şu da bir gerçek ki; Anadolu kentlerinde dublex daha rasyonel metrekareler sunarken büyük şehirlerde ters dublex olsun normal dublex olsun metrekare anlamında daha az ve maliyetli olarak görülmekte.

 

Haber Ara