Dolar

32,5623

Euro

34,8979

Altın

2.428,60

Bist

9.645,02

Teravih namazına nasıl niyet edilir?

Teravih namazına nasıl niyet edilir? Teravih namazının evde kılınacağı bu günlerde, 'evde teravih namazına nasıl niyet edilir ve teravih namazı nasıl kılınır?' soruları sıklıkla araştırılıyor. Peki ama teravih namazı için iki rekatta bir niyet etmek gerekir mi? Türkçe niyet nasıl edilir? Tek niyetle teravih namazı kılınır mı? Teravih namazı 4 rekatta bir niyet etmeden namaz kılınır mı? İşte merak edilen teravih niyetine ilişkin detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-12 16:12:56

Teravih namazına nasıl niyet edilir?

Teravih namazına nasıl niyet edilir? Teravih namazının evde kılınacağı bu günlerde, "evde teravih namazına nasıl niyet edilir ve teravih namazı nasıl kılınır?" soruları sıklıkla araştırılıyor. Peki ama teravih namazı için iki rekatta bir niyet etmek gerekir mi? Türkçe niyet nasıl edilir? Tek niyetle teravih namazı kılınır mı? Teravih namazı 4 rekatta bir niyet etmeden namaz kılınır mı? İşte merak edilen teravih niyetine ilişkin detaylar...

Teravih namazına nasıl niyet edilir?

Teravih namazı evde kılınabilir. Evdeki aile üyeleriyle cemaat yapılabilir ya da tek başınıza bu namazın tamamını kılabilirsiniz.

Tek başına teravih namazı kılmak için "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazımı kılmaya" diyerek namaza başlayabilirsiniz. Eğer cemaat yapılıyorsa "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazı kılmaya uydum hazır olan imama" şeklinde niyet etmelisiniz.

İki rekatta bir selam vererek ya da dört rekatta bir selam vererek teravih namazı kılınabilir.

Teravih namazı tek niyetle kılınabilir mi?

Teravih namazına başlarken niyet ettikten sonra her selam verişte yeniden niyet etmenin şart olup olmadığı konusunda Hanefî âlimleri farklı görüşlere sahiptir. Tercih edilen görüşe göre teravih namazı bir bütün olduğundan her iki veya dört rekâtta selam verdikten sonra yeniden niyet etme zorunluluğu bulunmamaktadır. (İbn Nüceym, el-Bahr, I, 294; el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 130). (Diyanet)

Oruç Tutmanın Faziletleri Nelerdir? Tıklayınız...

Evde Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Tıklayınız...

Haber Ara