Dolar

32,3533

Euro

34,7423

Altın

2.405,93

Bist

10.147,65

Twitter'a GIF kütüphanesi

Twitter mobil uygulamasına GIF kütüphanesi eklemeye hazırlanıyor. Bazı kullanıcılar, Tweet yazma ekranında fotoğraf butonunun yanında GIF seçeneğini görmeye başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-04 16:28:35

Twitter'a GIF kütüphanesi

TechCrunch'da yer alan habere göre: Twitter mobil uygulamasına GIF kütüphanesi eklemeye hazırlanıyor. Bazı kullanıcılar, Tweet yazma ekranında fotoğraf butonunun yanında GIF seçeneğini görmeye başladı.

Twitter, mobil uygulamasına GIF butonu eklemeye hazırlanıyor. Bazı kullanıcılar bugün Tweet yazma ekranlarında fotoğraf simgesinin yanında GIF yazısını gördü. Merakla yeni özelliği deneyen kullanıcıların çoğu olumlu tepkiler verdi. Özellik şimdilik test aşamasında ve Twitter'dan da herhangi bir resmi yorum yapılmadı. 

Bazı akıllı telefonlar, hareketli resim formatı GIF'i oynatamıyor. Pek çoğu da bu formatta kayıt yapamıyor. Buna karşın, bilgisayardan yüklenen GIF'ler Twitter'da oldukça popüler.

NE İŞE YARAR?

Yeni özelliğin sadece Twitter veritabanındaki mevcut GIF dosyalarını "komik tepkiler" olarak mı kullanacağı, yoksa çekilen videoları da GIF'e mi dönüştüreceği henüz bilinmiyor. Ancak butonu ilk tıklayanlardan biri olan Twitter kullanıcısı Phil Pearlman, ilk şıkkı işaret ediyor.

Pearlman butona tıkladığında hazır GIF dosyaları gördüğünü ve bunların duygu durumuna göre kategorilendirmiş olduklarını söyledi.

Facebook ve Yahoo gibi mesajlaşma uygulamalarında da benzer bir özellik var. Bu firmalar, Giphy ve Tumblr gibi geniş seçenek yelpazesine sahip firmalarla ortaklığa gitti. Twitter'ın kataloglama için kimle çalıştığı ise şimdilik bilinmiyor.

Kullanıcıya faydası ne olacak?

Video dosyalarından kesilmiş veya arka arkaya koyulmuş fotoğraflardan oluşan GIF formatı, en basit haliyle sessiz kısa görüntüler demek. Genelde GIF'ler eğlenceli tepkiler vermek için kullanılıyor. GIF'lerin kullanıcıya getireceği tek zorluk, resimlere nazaran internet kotasını daha fazla kullanacak olması.

Twitter'ın ise GIF'ler sayesinde daha çok içeriğe ve reklam gelirine ulaşması bekleniyor.

 

Haber Ara