Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

NASA yörüngedeki insansız araçları yakacak

Ateşin uzay araçları üzerindeki etkilerini test etmek isteyen NASA, yöründe bulunan insansız araçları hedef aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-21 12:57:50

NASA yörüngedeki insansız araçları yakacak

Phys'nin haberine göre; Mars'a yapılacak olan büyük yolculuktan önce bu yolculuk sırasında yaşanabilecek olan her ihtimalin üzerinde durmaya çalışan NASA, uzayda başlayan bir yangının ne gibi sonuçlar doğurabileceğini merak ediyor.

İNSANSIZ ARAÇLARI YAKACAKLAR

Bu merakını giderebilmek ve olay hakkında daha detaylı bilgilere erişebilmek adına çalışmalara başlayan araştırma kuruluşu, yörüngede bulunan ancak hiçbir işlemi olmayan uzay araçlarını gözüne kestirdi.

YÖRÜNGE TEMİZLENECEK

Bir süre önce ömrünün sonuna gelmiş olan bu araçlar şu an Dünya yörüngesinde kalabalık yapmaktan başka hiçbir şeye yaramıyorlar. Yörüngede bulunan uzay araçlarının/uyduların sayısının artmasından şikayetçi olan ve bu cihazlardan kurtulabilmek adına çeşitli projeler başlatan NASA, manyetik çekim gücüne sahip olan bir uydu ile yörüngeyi temizlemeyi bile düşünmüştü.

apollo_4357
(Apollo 1'in yanması bu görüntülerin oluşmasına neden olmuştu)

20 DAKİKA BOYUNCA YANACAK

Daha önceden kontrollü ve küçük ateşler ile denemeler yapmış olan NASA, tehlikeler nedeniyle bu denemelerdeki ateşi, yeterli bilgiye erişebileceği kadar büyütemedi. Yanacak olan uzay aracına karbondioksit ve oksijen dedektörleri de yerleştirmeyi planlayan NASA, araçta bulunan maddelerin ve uzay giysilerinin ateşe karşı olan dayanıklılığını kameralar yardımıyla kayıt altına alacak. Yaklaşık 20 dakika sürecek olan yangının yeterli bilgiye sağlayabileceği düşünüyor. Bilgiler toplandıktan sonra yangın söndürülecek.

Haber Ara