MARLİN'den katı yakıtlı KUZGUN Seyir Füzesinin atışıyla bir SİDA'dan ilk defa güdümlü mühimmat atışı gerçekleşti.
Uzaktan kontrolle ateşlendi
SEFİNE Tersanesi öz kaynakları ile desteklenen ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KUZGUN-KY (Katı Yakıtlı) Seyir Füzesi, MARLIN'den gerçekleştirilen balistik bir atış ile başarılı bir şekilde test edildi. Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin katıldığı atışlarda, Kuzgun-KY Seyir Füzesi, Görev Kontrol İstasyonu kabiliyeti ile uzaktan kontrolle başarılı bir şekilde ateşlendi.
Yeni nesil otonom su üstü deniz platformu
Amfibi gemiler ile üs ve limanlardan göreve başlayabilen MARLIN, 15 metre boyunda alüminyum gövde tasarımına sahip 36 knot'lık hıza ulaşabilen, 5 şiddetindeki deniz durumunda dahi manevra ve görev yapabilen yeni nesil otonom bir su üstü deniz platformu olarak öne çıkıyor. İsmini açık denizlerde çok süratli ilerleyebilen bir balık türünden alan MARLIN, üstün teknolojisi ve taşıdığı faydalı yüklerle benzerlerinden ayrışıyor.
Elektronik harp yeteneğine sahip ilk araç
MARLIN SİDA, ASELSAN tarafından geliştirilen elektro-optik, haberleşme, seyrüsefer sensörleri ve otonomi-görev bilgisayarları ile donatılmasının yanı sıra, platform üstüne entegre edilmiş ASELSAN özgün elektronik harp süiti ile dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı olarak da öne çıkıyor.
Bu konfigürasyonu ile MARLIN SİDA, Türkiye'yi NATO'da temsil eden ilk insansız su üstü aracı olma özelliğini taşıyor.
MARLIN SİDA, mevcut özelliklerine önemli bir kuvvet çarpanı olarak şimdi de satıhtan satha atılabilen yeni nesil bir seyir füzesi olan KUZGUN-KY'yi ekliyor.
MARLIN, yeni nesil güdüm ve etkin harp başlığı özelliklerine sahip orta menzilli stratejik bir mühimmat olan KUZGUN-KY entegrasyonu ile ateş gücü ve harp etkinliği yeteneğini bir üst seviyeye taşıdı.