Dolar

32,5378

Euro

34,9431

Altın

2.456,53

Bist

9.888,37

Tazminatlar ödenmeyecek mi? Maliye Bakanlığı'ndan Mavi Marmara açıklaması!

Dün 'Maliye Bakanlığı'nın bir dilekçe ile İsrail tarafından ödenen tazminatları şehit aile ve yakınlarına ulaştırmamayı uygun gördüğü' haberleri yapılmış, Dilekçe sosyal medyada paylaşılmış ve İHH yetkilileri tarafından haber doğrulanmıştı. Konu ile ilgili bakanlıktan açıklama geldi. Açıklamada 'Tazminat ödemelerinin yapılmaması söz konusu değil' denildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 12:20:28

Tazminatlar ödenmeyecek mi? Maliye Bakanlığı'ndan Mavi Marmara açıklaması!

Maliye Bakanlığı, Mavi Marmara olayı ile ilgili tazminat ödemelerinin yapılmaması veya geciktirilmesi gibi bir yaklaşımın asla söz konusu olmadığını söyleyerek, ailelerle görüşmeler çerçevesinde çalışmaların tamamlanarak gerekli ödemelerin süratle yapılmasının temin edileceğini açıkladı.

"HER BİR AİLEYE ÖDENECEK TUTAR BELİRLENECEK"

Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mavi Marmara olayı ile ilgili tazminat ödemelerinin yapılmaması veya geciktirilmesi gibi bir yaklaşım asla söz konusu değildir" denilerek, Adalet Bakanlığı ile çalışmaların ortak yürütüldüğü ve ailelerle yakın zamanda yapılacak görüşmeler çerçevesinde çalışmaların tamamlanarak gerekli ödemelerin süratle yapılmasının temin edileceği bildirildi.

Ailelerce açılan davalarda farklı tutarlarda tazminat taleplerinde bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, bu nedenle her bir aileye yapılacak ödeme tutarının belirlenmesi hususunda bir yandan açılan davalardaki talep ve isteklerin tek tek hukuki olarak değerlendirilmesi diğer yandan ailelerin bu husustaki görüşlerinin de istişare içinde alınıp nihai ortak bir çözüme kavuşturulması gerektiği kaydedildi.

"HÜKÜMET 9 AYDIR AİLELERLE TEMAS KURMADI"

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, dün TBMM'deki basın toplantısında ailelere ödeme yapılmadığını ve bu nedenle mağdur olduklarını söylemişti.

Reuters'a konuşan Mavi Marmara mağdurlarının avukatlarından Gülden Sönmez de bu miktarın ödenmesi konusunda dokuz aydır hükümetten ailelerle herhangi bir temas kurulmadığını belirterek, 20 milyon doların anlaşmada yazıldığı şekilde sadece yakınlarını kaybeden 10 aileye dağıtılması gerektiğini, tazminat davalarının ise ayrı bir konu olduğunu bildirmişti.

NELER YAŞANDI?

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010'da İsrail komandolarının düzenlediği baskında 10 Türk vatandaşı şehit oldu.

Türkiye-İsrail ilişkilerini uzun bir dönem kopma noktasına getiren Mavi Marmara saldırısının 7. yıldönümünde, İsrail'in saldırıda ölenlerin yakınlarına ödenmek üzere Türkiye'ye verdiği 20 milyon dolar, aradan dokuz ay geçmesine rağmen hala ailelere ödenmezken, bazı mağdurların açtığı davalarda Maliye Bakanlığı taraf olmuştu.

 

Haber Ara