Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener:

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 20:25:13

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener:
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, beklentilerine uygun bir şekilde 2015 yılının hem faaliyetler hem de finansal sonuçlar anlamında oldukça iyi geçtiğini kaydetti.

TAV Havalimanları açıklamasına göre, şirketin cirosu yılın dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 14 artarak 822 milyon avroya çıktı.

Şirketin, 2015'in ilk dokuz ayında hizmet verdiği yolcu sayısı yüzde 8 artışla 78 milyona ulaştı, aynı dönemde şirketin Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Karı da (FAVÖK) yüzde 21 yükselişle 395 milyon avro oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şener, beklentilerine uygun bir şekilde 2015 yılının hem faaliyetler hem de finansal sonuçlar anlamında oldukça iyi geçtiğini dile getirdi.

Şener, bu yılın dokuz ayında hizmet verdikleri havalimanlarında ağırladıkları yolcu sayısının da arttığına işaret ederek, hem havacılık hem de ticari gelirlerinin iyi seyretmesi dolayısıyla toplam cirolarının da yükseldiğini kaydetti.

Bu dönemde faaliyet kaldıraçlarının, geçen yıla oranla yüzde 21 artarak cironun üzerinde bir büyüme kaydettiğini aktaran Şener, "Kurdaki oynaklık dolayısıyla yaşanan nakit olmayan faaliyet dışı giderler (kur farkı ve ertelenmiş vergi) sebebiyle, her ne kadar net kar yatay seyretse de yılın dokuz ayında oldukça kuvvetli bir nakit akışıyla net borçluluğumuzu yüzde 12 azalttık" ifadelerini kullandı.

- "Bodrum'a direk dış hat uçuş sayısını artırmayı hedefliyoruz"

Şener, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından üstlenilen uçak park alanı yatırımının neredeyse bitmek üzere olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Bu yatırımı tamamlayıcı nitelikte olarak bizim üstlendiğimiz ve geçen çeyrek başladığımız terminal genişleme yatırımı inşaatı ise devam ediyor. Milas Bodrum Havalimanı'nın İç Hatlar Terminali'nin işletmesini Temmuz 2014'te devraldığımızdan beri, bu terminali kullanan yolcular atmosfer, hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliği konusunda yaşanan büyük değişimi tecrübe etti. 22 Ekim 2015'te Dış hatlar Terminali işletmesini de devralmamızla geçiş süreci tamamlanıp, bu terminali kullanan yolcuların da havalimanı tecrübesinde belirgin bir iyileşme sağlanacak."

Bodrum'a direkt dış hat uçuş sayısını artırmayı hedeflediklerini aktaran Şener, böylece gelecek yıl için dış hat yolcu sayılarında önemli bir iyileşme beklediklerini bildirdi.

Sani Şener, Gazipaşa Alanya Havalimanı'nda pist genişleme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Türkiye'nin bir otoyol üzerinden geçen ilk uçak pistini kullanıma açtıklarını anımsattı.

Gürcistan'da başlayan pist ve taksi yolu iyileştirme çalışmalarının ise 2016 yılında tamamlanmasını beklediklerini anlatan Şener, "Üçüncü çeyrekte ayrıca, Filipinler'deki beş bölgesel havalimanının ihalesine ortaklarımız Metro Pacific Investments Corporation (MPIC) ve Aeroports de Paris ile katılmak için ön yeterlilik aldık. Değer yaratma potansiyeli olan havalimanı işletme ve ticari hizmet fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyoruz" değerlendirmelerini yaptı.

Haber Ara