Dolar

32,4398

Euro

34,7333

Altın

2.440,94

Bist

9.926,44

Taliban, Kunduz'u geri aldı

Taliban, geçen sene çekilmek zorunda kaldığı Kunduz eyaletini sabaha karşı başlattığı harekat ile geri aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 18:36:03

Taliban, Kunduz'u geri aldı

Sabah saatlerinde Kunduz'a dört koldan saldırı başlatan Taliban güçleri geçen yıl sivillerin öldürülmesi pahasına NATO, ABD ve Afgan güçlerince yapılan yoğun bombardımanlı hava saldırıları sonrası şehirden atıldığı günün yıldönümünde şehri yeniden geri aldı.

Afganistan'ın Kunduz şehrine bu sabah dört yönden saldırı başlatan Taliban güçlerinin şehrin bir çok bölgesini ele geçirdiği bildirildi.

Kunduz'da yaşayan yerel halk Afgan hükümetine bağlı askeri birliklerin şehirden kaçtığını doğruladı.

Taliban güçleri şehirden kaçan Afgan askerlerinin ardından birçok ağır silahlar ve Amerikan Humvees dahil bir çok orduya ait aracı ele geçirdi.

HAVA SALDIRILARI YÜZÜNDEN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALMIŞLARDI

Kunduz'da geçen sene bugün NATO'ya bağlı  ABD uçakları tarafından şehrin tek aktif hastanesi olan Sınır Tanımayan Doktorlar isimli sağlık kuruluşuna ait hastahane, hava bombardımanıyla vurulmuştu. Kısa adı ile MSF olan örgüt açıklamasında, hava saldırısında 42 hasta ve sağlık personelinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu

Taliban, geçen sene de Kunduz'a girmişti. Şehrin kontrolünü Taliban'dan geri almak için sivilleri bombalamak pahasına ağır saldırı başlatan NATO birlikleri ve Afgan ordusu, günler süren bombardıman sonrasında Kunduz'dan Taliban güçlerini çıkarmıştı. Bir sene sonra yine Taliban güçlerinin eline geçen Kunduz, stratejik öneme sahip.

 

Haber Ara