Dolar

32,5662

Euro

34,8863

Altın

2.435,19

Bist

9.645,02

Suudi Prens: BAE aleyhindeki yorumlarımı silmektense ölmeyi yeğlerim!

Suudi prensi Abdülaziz bin Fahd, Twitter üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri ve veliaht prensini eleştirirken, yorumlarından rahatsız olan kullanıcıların ısrarlarına rağmen tweetlerini silmeyeceğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-14 10:43:36

Suudi Prens: BAE aleyhindeki yorumlarımı silmektense ölmeyi yeğlerim!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Eski Suudi kralı Fahd Bin Abdülaziz'in oğlu olan prens Abdülaziz bin Fahd, Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi ve veliaht prensi Muhammed bin Zeyd el-Neyhan hakkında twitter hesabında yayınladığı eleştirileri içeren tweetleri kaldırmaktansa ölmeyi tercih edeceğini açıkladı.

Bin Fahd, son haftalarda BAE'ye yönelik eleştirilerini sıklaştırdı. Fahd, aynı zamanda temmuz ayında dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara, Filistinlilerin haklarını ihlal ederek kutsal camide (Mescid-i Aksa) güvenlik önlemleri alan İsrail'e karşı "El Aksa için savaşın" çağrısında bulunurken, Katar'daki yönetimi eleştiren yazılar da yayınlamıştı.

Prens Fahd Bin Abdülaziz:
55

Fahd, birkaç hafta önce Twitter'da BAE veliaht prensi bin Zayed'i "korkak" ve "hain" olarak tanımlamıştı. Prens, bu tweet'i, Suudi Kralı Salman ve Bin Zayed'in bir arada olduğu bir fotoğraf yayınlayan bir BAE vatandaşına yanıt olarak attı. Fahd, attığı tweetlerde Bin Zayed'i "düzenbaz" ve "şeytan suratlı" olarak tanımladı.

Fahd'ın yorumları; BAE, Mısır ve Bahreyn'den aldığı destekle Katar'ı ablukaya alan Suudi yönetiminin politikasına tamamen aykırı. Fahd'ın Twitter'daki bazı takipçileri, bin Zayed aleyhindeki yorumlardan rahatsız oldu ve bunları silmesini istedi. Ancak bin Fahd, "Yorumlarımı silmektense boynumu vurdurmayı tercih ederim" şeklinde yanıt vererek tweet'lerini silmeyi reddetti.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara