Dolar

32,2009

Euro

34,7629

Altın

2.452,51

Bist

10.331,88

Suudi Arabistan'dan kritik Yemen kararı

Fransız Haber Ajansı'na (AFP) konuşan Suudi Arabistan liderliğinden Sünni ülkelerin oluşturduğu koalisyonun sözücüsü General Ahmed Asiri, yakın gelecekte Yemen'deki hava operasyonlarını bitireceklerini duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-17 19:37:16

Suudi Arabistan'dan kritik Yemen kararı

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Son dönemde devam eden müzakere girişimlerinin sonuç vermek üzere olduğunu kaydeden General Asiri, Suudi Arabistan - Yemen sınırındaki çatışmaların ve Suudi Arabistan'a yönelik saldırıların neredeyse durduğunu söyledi.

"Şu anda biz de Yemen'deki hava operasyonlarımızı durdurma aşamasına çok yakınız" ifadelerini kullanan Asiri, saldırılar bitse de Suudi Arabistan'ın Yemen'e dönük ilgisinin bitmeyeceğini belirtti.

Yemen'in toparlanma sürecinde desteğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Asiri, yeniden inşa sürecinde Suudi Arabistan'ın aktif rol oynayacağını kaydetti.

Libya'da Kaddafi'nin devrilmesinin ardından yaşanan sorunlara atıfta bulunan General Ahmed Asiri, Yemen'in bir istikrarsızlık bölgesi olmaması gerektiğini belirtti ve "Yemen'deki sorunlar bir ayda halledilecek sorunlar değil. Yemen sorunlarla başbaşa bırakılmamalı" dedi.

Suudi Arabistan'da Yemen'de ne istiyor?

Aden merkezli Mansur Hadi hükümetini destekleyen Suudi Arabistan yaklaşık bir yıldır İran destekli Şii Ensarullah Hareketi'nin gerçekleştirdiği darbeye karşı hava saldırıları düzenliyor. Yemen'de darbe gerçekleştiren Şii milisler aynı zamanda Yemen'in devrik liderİ Ali Abdullah Salih yanlısı eski ordu güçleri ile ortak hareket ediyor.

Haber Ara