Dolar

32,5865

Euro

35,0314

Altın

2.459,43

Bist

9.857,64

Suriye'nin kuzeyine hava saldırısı

Türkiye sınırındaki Atme kasabasında dün akşam bazı hedeflere düzenlenen hava saldırısında aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 09:07:21

Suriye'nin kuzeyine hava saldırısı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Atme kasabasındaki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kasabasında Ceyş'ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargah ve silah üretim atölyelerine dün akşam düzenlediği hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Saldırının ardından sivil savunma ekiplerinin sivil yerleşim yerlerinde hasar gören yapıların enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını ifade eden yerel kaynaklar, yaralıların beldedeki sahra hastanesinde tedavi altında alındığını ve bazılarının durumunun ağır olduğunu anlattı.

Atme kasabasında yaşanan şiddetli patlamalar Reyhanlı ilçesinden de duyuldu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında yer alan ve yaklaşık 70 bin Suriyelinin kaldığı Atme kampını ise Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplar koruyor.

Koalisyon güçlerince hedef alındığı bildirilen merkezler, sığınmacı kampından ayrı bir bölgede yer alıyor.

"Hava operasyonu düzenlemedik"

Diğer taraftan, AA'nın sorusuna yazılı yanıt veren ABD Merkez Komutanlığı öncülüğünde IŞİD ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nün (Koalisyon) basın merkezi, Koalisyonun uçaklarının Atme kampı civarında hava operasyonu düzenlemediğini savundu.

Haber Ara