Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

Suriye Halkı için acil yardım çağrısı

Suriye eski Geçici Başbakanı Ahmed Salih Tuma, yazılı bir açıklama yayımlayarak “Suriye halkı için acil yardım çağrısı” yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 17:03:43

Suriye Halkı için acil yardım çağrısı

Açıklamasında Ahmed Salih Tuma, “Kış geliyor. Suriye halkı korkuyor. Açlık ve yoklukla mücadele eden halkımız kara kışa karşı nasıl direneceğiz diye kara kara düşünüyor. Zordayız. Dardayız. Bir battaniyeye bir dilim ekmeğe muhtacız. Acilen harekete geçilmesini istiyoruz” dedi. 

BM DAHA FAZLA SORUMLULUK ALMALI

“Mültecilere yardım çalışmalarına uluslararası desteğin güçlendirilmesi lazım” diyen Ahmed Salih Tuma,  sözlerini şu şekilde sürdürdü: “BM daha fazla sorumluluk almalıdır. Kalıcı çözümler üretmelidir.  Büyük insani krizin daha fazla sürmesinden endişeleniyoruz. Uzun vadeli projelere ihtiyaç var. Başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelerimize sığınan vatandaşlarımızın sayısı beş milyonu aştı. Ancak ilginç olan şu ki; ekonomik sorunu olmayan sanayi ülkeleri vatandaşlarımıza kapısını açmıyor. Sanayi ülkelerinde bulunan sığınmacı sayısı oldukça az.”

TÜRKİYE MAZLUMLARIN SÖZCÜSÜ
 
Türkiye'nin mazlumların, mağdurların yanında ve sözcüsü konumunda olduğunu belirten Ahmed Salih Tuma, Suriyeli muhacirlere Türk halkının ensar olduğunu ifade etti.  Açıklamasında Ahmed Salih Tuma, Suriye halkıyla yardım ve dayanışma içinde olan Türkiye'ye de teşekkür etti.

Haber Ara