Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 06:51:57

Suriye'deki iç savaş
Suriye'de muhaliflere bağlı birliklerin, ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde stratejik öneme sahip noktaları ele geçirdiği bildirildi.

Mücahidin Ordusu'nun basın sorumlularından Abdulfettah Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mücahidin Ordusu (Ceyş'ul Mücahiddin) ile 16. Tümene bağlı birliklerin Halep'in kuzeyinde yer alan Billeyramun bölgesinde stratejik öneme sahip Billeyramun bulvarı ile topçu birliğinin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Bir haftadan beri söz konusu bölgede muhaliflerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların çıktığını kaydeden Hüseyin, "Muhalif birlikler kentin kuzey kapısı olarak adlandırılan Billeyramun bölgesinde rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binaları ele geçirerek kentin Halidiye bölgesine doğru ilerledi" dedi.

Billeramun bölgesinde çıkan çatışmalarda son bir haftada 50 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Hüseyin, muhaliflerin Billeyramun ve Halidiye bölgesi çevresindeki çatışmalarda Esed güçlerine ait çok sayıda askeri aracı da imha ettiğini belirtti.

Muhaliflerin bölgede ilerlemesine karşın orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin Billeyramun'da muhaliflerin olduğu yerlere varil ve vakum bombasıyla saldırdığını anlatan Hüseyin, rejimin hava saldırıları sonucunda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü dile getirdi.

Haber Ara