Dolar

32,4398

Euro

34,7333

Altın

2.440,94

Bist

9.926,44

Suriye'de rejimin ateşkes ihlalleri sürüyor

Esed rejimine ait savaş uçakları Halep'in batı kırsalını bombalamaya devam ediyor - Halep'in batısında Suriyeli muhalifler ile Esed rejim güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 15:24:04

Suriye'de rejimin ateşkes ihlalleri sürüyor
Beşşar Esed rejiminin Suriye'de Halep ilinin kuzey ve batı kırsalına yönelik saldırıları devam ediyor. Halep kent merkezinin batısındaki alanlarda muhalifler ile rejim arasında çatışmalar yaşanıyor.

Esed rejimine ait savaş uçakları Halep'in batı kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Daret İzze, Sellum, Kasımiye, Urum Kubra, Kaptan Cebel ve Raşidin bölgelerini bombalamaya devam ediyor. Halep kent merkezinin kuzeyindeki Hayyan, Anadan, Hureytan ve Maarat Artik beldeleri de rejimin hava ve top saldırısı altında.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Halep kent merkezinin batısındaki Zehra Mahallesi, Tel Şuveyna, Cebel Artik, Liramun ve Raşidin bölgelerinde Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist grupların ilerleme girişimleri ve muhaliflerle çatışmaları devam ediyor.

Esed rejimi, Halep'in kuzeybatısında kontrol altında tuttuğu Nubl Zehra bölgesi ile Zehra Mahallesi arasındaki bölgeyi ele geçirerek Hayyan, Anadan ve Hureytan bölgesini kuşatmayı ve muhaliflerin Halep merkeze yönelik operasyon olanaklarını yok etmeyi hedefliyor.

Halep kent merkezinin batı kesimini elinde tutan Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist gruplar geçen hafta muhaliflerin kontrolündeki bölgelere ilerleme girişiminde bulunmuş, çok sayıda kayıp vererek geri çekilmişti.

Suriye'de Rusya ve Türkiye garantörlüğünde, 30 Aralık 2016'da ateşkes ilan edilmişti. Türkiye'nin garantör olduğu muhalif gruplar ateşkese uyarken, rejim güçleri ve destekçisi yabancı terörist gruplar ise ihlallerini sürdürüyor.

Haber Ara