Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

'Suriye'de ateşkes sağlandı'

Putin, 'Suriye hükümeti ile muhalefeti ateşkes anlaşması imzaladı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 14:29:50

'Suriye'de ateşkes sağlandı'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye hükümeti ile muhalefetin ateşkes anlaşması imzaladığını açıkladı.

Putin'in açıklamasına göre Türkiye ve Rusya ateşkeste garantör ülke.

3 ANLAŞMA İMZALANDI

İşte Putin'in açıklamaları:

"Şam ile muhalefet arasında üç belge imzalandı. İlk belge, Suriye topraklarında ateşkes sağlanmasıyla ilgili. İkinci belge, ateşkes rejiminin kontrolüyle ilgili önlemlere yönelik. Üçüncü belge ise Suriye'de çözüm için barış görüşmelerinin başlatılması hakkında bir bildiri. Suriyeli taraflar arasında imzalanan anlaşmalar, Rusya'nın Türkiye ve İran ile yaptığı çalışmaların sonucunda ortaya çıktı. Elbette, yapılan anlaşmalar kırılgan. Anlaşmaların korunması ve geliştirilmesi için özel önem gösterilmesi gerekiyor."

RUS ASKERİ AZALTILACAK

Putin, ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı'nın önerisi üzerine Suriye'deki Rus askeri varlığının azaltılmasını kabul ettiğini söyleyerek "Suriye hükümetine terörle mücadele desteği vermeyi sürdüreceğiz. Tartus ve Hmeymim'deki Rus askeri üslerinin geliştirilmesi konusundaki anlaşmalara da bağlı kalacağız" dedi.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri'nden yapılan açıklamada da ateşkes doğrulandı ve bu gece yürürlüğe gireceği söylendi.

RUSYA SAVUNMA BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Savunma Bakanı Şoygu, Suriyeli taraflar arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının bu gece 00.00'dan itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU "HER AN OLABİLİR" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı, saatler önce A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamalarda "Ateşkes her an olabilir, esasen yılbaşından önce biz bunu tamamlamayı düşünüyoruz" demişti.

Haber Ara