Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

Sürekli soğuk ayaklar neyin belirtisi?

TİP 2 diyabet tüm dünyada yaygın olan bir durumdur. Soğuk ayaklara sahip olmak, hava ne olursa olsun, yüksek kan şekeri seviyelerinin neden olduğu sinir hasarını gösterebilir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-29 12:57:33

Sürekli soğuk ayaklar neyin belirtisi?

Tip 2 diyabet, kanda bulunan ana şeker olan kan şekeri seviyelerinin yükselmesi tehdidi olmasaydı iyi huylu görünecektir. Önemli bir enerji kaynağıdır ve vücuda besin sağlar, ancak çok fazla olması hayati organlara kan sağlayan damarlara zarar verebilir, böylece kalp hastalığı ve felç riskini artırabilir. Sürekli soğuk ayaklar, kan şekeri seviyenizin çok yüksek olduğunun bir işareti olabilir.

Soğuk ayaklar, sıcaklık ne olursa olsun, tip 2 diyabetin erken bir belirtisi olabilir.

Tip 2 diyabet, sadece dokunulduğunda soğuk olan ayaklara değil, aynı zamanda sinir hasarı nedeniyle üşüme hissine neden olabilir.

Diğer semptomlar ayaklarda uyuşma veya karıncalanmayı içerebilir.

Bir kişi ayaklarında herhangi bir sinir hasarı belirtisi yaşıyorsa, herhangi bir kesik veya yaralanma olup olmadığını kontrol etmek için ekstra özen gösterilmesi önemlidir.

Bu Morning asistan doktoru Dr Chris Steele şunları söyledi: “Ayaklarınız her zaman üşüyorsa dolaşım probleminiz olabilir. Bu, alt bacağın kötü dolaşımının bir işaretidir ve buna bakılması gerekir."

Diyabet, yetersiz dolaşım için bilinen bir risk faktörüdür.

Tip 2 diyabet hastalarının kan damarları, yüksek kan şekeri seviyeleri nedeniyle "hasar görebilir" ve bu da "plak oluşumuna neden olarak komşu hücrelere yeterli miktarda kan verememelerine" neden olabilir.

Sağlık sitesi Diabetes UK, diyabete sahip olmak, ayak problemleri geliştirme riskinizin çok daha yüksek olduğu anlamına geliyor.

Sağlık sitesi şöyle devam etti: “Bunun nedeni, kan şekeri olarak da bilinen yüksek kan şekerinin ayaklarınızdaki hislere zarar vermesidir. 

Ayrıca kan dolaşımınızı da etkileyebilir ve bu da ayaklarınıza daha az kan gitmesine neden olabilir.

“İyi bir kan kaynağı olmadan, kesik ve yaraların iyileşmesinde sorun yaşayabilirsiniz. Bacaklarınızda veya ayaklarınızda kramp ve ağrı da olabilir. 

“Bu sorunları tedavi etmezseniz, ayak ülserlerine, enfeksiyonlara ve en kötüsü de kesilmelere yol açabilir. Çoğu ayak sorunu, iyi ve düzenli ayak bakımı ile önlenebilir. "

“Tip 2 diyabette soğuğa maruz kalmanın etkileri ile ilgili araştırmaların çoğu, terapötik potansiyeli ile ilişkilidir."

"Soğuğa maruz kalma sırasında çekirdek sıcaklıkta bir düşüşü önlemek için fizyolojik savunmalardan biri titreme ve titremeyen termojenezin neden olduğu daha yüksek bir metabolik ısı üretimi hızıdır."

Soğuk ayaklar vücudunuzun sıcaklığa normal tepkisi olabilir, ancak bazen tedavi gerektiren tıbbi bir durumla ilişkili olabilir.

Diyabetten anemiye kadar olan hastalıklar ayaklarınızın sıcaklığını etkileyebilir.

Soğuk ayaklar vücudunuzun sıcaklığa normal tepkisi olabilir, ancak bazen tedavi gerektiren tıbbi bir durumla ilişkili olabilir.

Sürekli üşüyen ayaklarınızın olası nedenini tıp uzmanınızla görüşmeniz önemlidir.

Kaynak: Express

Haber Ara