Dolar

32,4456

Euro

34,7802

Altın

2.438,67

Bist

9.937,20

Suikast için Arap sokağında neler konuşuluyor?

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa, Andrey Karlov suikastinin Arap kamuoyunda ve medyasında nasıl yankılandığını aktardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 16:58:50

Suikast için Arap sokağında neler konuşuluyor?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Yazısında FETÖ'nün Türkiye'nin başına musallat edilen en tehlikeli terör örgütü olduğunu ve bu örgütle gereği gibi mücadele edilmediğini belirten Yaşa, şunları söyledi:

"İHMAL VAR"

"...Katilin Çevik Kuvvet polisi olması Türkiye için eksi puan. Güvenlik güçleri içinde hâlâ bu tür suikastlar düzenleyebilecek kişiler varsa ortada bir ihmal var demektir."

ARAP SOKAĞINDA NELER KONUŞULUYOR?

Arap kamuoyunda suikast ile ilgili neler konuşulduğunu da aktaran Yaşa şöyle devam etti:

Mısır sevindi:

Mısır cuntası ve yandaşları suikasta çok sevinmekle birlikte Rusya'dan bekledikleri tepkinin gelmemesi nedeniyle hayalkırıklığı yaşıyor. Türkiye'ye savaş açmadığı için Putin'e öfkeliler. Mısır Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride Karlov'un öldürülmesini şiddetle kınarken Türkiye'yi diplomatları korumaya davet etti.

Darbe yanlısı gazeteci Ahmed Musa da suikastla ilgili yorumunda Karlov'un öldürülmesinin bizzat Putin'i ve Rus diplomasisini hedef aldığını söyleyerek, Rusya'nın Türkiye'yi teröre destek veren ülke ilan ederek en kısa sürede Türkiye'ye misilleme yapmasını istedi.

"Osmanlılar Tugayı"

Ahmed Musa'nın programına telefonla bağlanan FETÖ'cü (önceden Cihan Haber Ajansı'nın Arapça servisi çalışanlarındandı) Yavuz Acar, “Türkiye'den aldığım bilgiye göre” diyerek suikastı polis içinde Erdoğan'a bağlı “Osmanlılar Tugayı”nın işlediğini öne sürdü.

"Katil kahraman olarak görülüyor"

Araplar arasında katili kahraman olarak gören ve Halep'teki çocuklar için cinayeti işlediğine inananların sayısı hiç de az değil. Altıntaş adına umre yapan ve çocuğuna katilin adını koyan dahi var.

 

Haber Ara