Dolar

32,4639

Euro

34,8445

Altın

2.445,70

Bist

9.891,58

Sudan'daki kurban yardımı faaliyetleri

Sudan'daki kurban yardımı faaliyetleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-27 23:52:45

Sudan'daki kurban yardımı faaliyetleri
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sudan Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, beraberindeki heyet ile Sudan'ın en büyük yardım kuruluşu İhsan Hayır Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Türkiye'den hayırsever vatandaşların yaptıkları kurban bağışlarını Sudan'ın farklı bölgelerinde yoksullara ulaştırmak üzere bu ülkeye gelen Çalışkan ve gönüllü heyeti, kurban kesimi, dağıtımı ve çeşitli temasların ardından İhsan Hayır Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.

İhsan Hayır Cemiyeti Genel Başkanı Salih Osmani, genel merkezlerinde gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Cansuyu ve İhsan cemiyetinin ortaklaşa yeni alanlarda hizmet vermek için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Türkiye'den Sudan'a yardımda bulunan başta Cansuyu olmak üzere tüm derneklere teşekkürlerini ileten Osmani, şöyle konuştu:

"Öncelikle Cansuyu Derneği'ne ve hayırsever Türkiye halkına Sudanlı kardeşlerine yaptıkları yardım ve gösterdikleri kardeşlik duyguları için derneğimiz ve Sudan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin yardım elini biliyoruz, Türkiye milyonlarca Suriyeli mülteciyi barındırıyor ve aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerine yardım eli uzatıyor. Bu minvalde Sudan'daki çalışmalarını da takdirle karşılıyoruz. Geçmişte kadim dostlukları bulunan Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkiler önümüzdeki dönemde daha sıkı ve güzel bir şekilde devam edecektir. Bu vesileyle Cansuyu ve İhsan Cemiyeti olarak gelecekte iş birliğimizin çeşitli alanlarda genişlemesini umuyoruz.'

Yrd. Doç. Dr. Çalışkan ise Türkiye ve Sudan'ın kardeşliğinin her alanda devam edeceğini ve Sudan'a yönelik çeşitli alanlarda projelerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün Sudan'a Türkiye halkının sevgi ve selamlarını getirdik. Umuyoruz ki Sudan, attığı adımlarla hızla kalkınır. Sudan'ı takdir ediyoruz çünkü kendisi zor durumda olmasına, ekonomik ambargoya rağmen kendi acısını unuttu, Eritre, Somali, Etiyopya ve Suriyeli mültecileri kabul etmektedir. Umuyoruz ki gelecekte Sudan elindeki imkanlardan su, güneş, enerji ve madenleri işletir. Bu imkanlarını değerlendirir ve kısa sürede kalkınır. Bizim yaptığımız yardımlar, sembolik yardımlardır. Önemli olan ülkenin kendi ayağı üzerinde durmasıdır. Türkiye halkının kurbanlarını Eritre mülteci kamplarında, Darfur'da ve diğer bölgelerde rahat bir şekilde dağıtmamıza yardımcı olan tüm dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum."

Haber Ara