Dolar

32,3391

Euro

35,1967

Altın

2.247,36

Bist

8.718,11

StepNews: YPG/SDG-Şam arasındaki anlaşma, Rus askeri üssü Hmeymim’de gerçekleşti!

StepNews’e konuşan YPG/SDG kaynaklarının, dün akşam saat 22:00 sularında SDG, Suriye Rejimi ve Rus yetkililerin Hmeymim askeri üssünde gerçekleştirdiği Şam-SDG anlaşmasının bazı maddelerini sızdırdığı ileri sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 16:10:41

StepNews: YPG/SDG-Şam arasındaki anlaşma, Rus askeri üssü Hmeymim’de gerçekleşti!

StepNews'e konuşan YPG/SDG kaynaklarının, dün akşam saat 22:00 sularında SDG, Suriye Rejimi ve Rus yetkililerin gerçekleştirdiği Şam-SDG anlaşmasının bazı maddelerini sızdırdığı ileri sürüldü. Anlaşmanın Rus askeri üssü Hmeymim'de gerçekleştirildiği bildirildi.

Step News'teki habere göre anlaşma, Rusya'nın garantörlüğünde Rus askeri üssü Hmeymim'de sağlandı.

Suriye ordusunun Münbic ve Kobani kentlerine giriş yapacağı iddia edilirken, StepNews'e konuşan YPG/SDG kaynakları anlaşmanın bazı maddelerini açıkladı.

Buna göre Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini değiştirecek ama örgütsel yapısını ve şeklini koruyacak şekilde ‘5. Suriye Kolordusu' ismini alacak. Liderliğini ise Kürtler ve Araplar müşterek yapacak.

Habere göre bir diğer maddenin ‘yeni anayasada Kürtlere haklarını da garanti edecek şekilde özerklik verilmesi ve Afrin dahil Türkiye'yi bölgeden çıkartmak için çalışılması' olduğu belirtildi.

Kaynaklar ayrıca Suriye ordusunun yanında Rus kuvvetlerinin de Münbic ve Kobani başta olmak üzere, YPG/SDG ile Türkiye ve Suriye Milli Ordusu'nun çatıştığı bölgelere doğru hareket ettiğini söyledi.

Haber Ara