Dolar

32,4516

Euro

34,7890

Altın

2.443,61

Bist

9.941,59

Srebrenitsa soykırımının 20. yılı

Srebrenitsa soykırımının 20. yılı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 17:13:02

Srebrenitsa soykırımının 20. yılı
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, "Srebrenitsa'da 8 binden fazla insanın akıllara durgunluk veren bir şekilde katledilmesinin üzerinden 20 sene geçse de, hala ortaya çıkmakta olan mezarlar ve bulunamayan kayıplar bu acının küllenmesini engellemektedir" dedi.

Ergün, Srebrenitsa katliamının 20. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından silahsızlandırılan ve yaşamları teminat altına alınan on binlerce Boşnak'ın bundan 20 sene önce Sırp ordusunun açık hedefi haline getirildiğine dikkati çekti.

Ergün, içlerinden bazılarının Srebrenitsa'dan kaçarken keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü ve kamyonlarla ölüme götürülen, okullarda, ambarlarda kurşuna dizilen insanların yakın tarihin en korkunç soykırımının kurbanı olduğunu vurguladı.

Bugün hala onlarca soykırım kurbanının gömüldükleri yerlerden çıkartılmakta ve kimlikleri tespit edilmeye çalışılmakta olduğunu hatırlatan Ergün, "Yaşanmış acıların her geçen gün tazelendiği bu elim olayın, Birleşmiş Milletler ve diğer Avrupa ülkelerinin gözleri önünde vuku bulması bir utanç kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

Srebrenitsa'nın ırkçılık ve nefretin varabileceği son noktayı göstermesi açısından herkese bir uyarı olması gerektiğini belirten Ergün, şunları kaydetti:

"Burada yaşananlar ırkçı politikaların nasıl dayanılması zor bir utanç ürettiğinin en açık örneğidir. Bu vesileyle Srebrenitsa'da yaşamını kaybeden bütün kardeşlerimize Cenabıhak'tan rahmet, ailelerini bu soykırımda kaybeden matemli yakınlara ise 20 senedir dinmek bilmeyen acıları için sabır diliyoruz."

Haber Ara