Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Zidane Madrid'e pahalıya patladı

Real Madrid'e FIFA'nın transfer yasağı getirmesinin gerekçesi futbolcu yaşlarının reşit olmaması...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-15 06:28:51

Zidane Madrid'e pahalıya patladı

Ajanslarda yer alan haberde; FIFA'nın iki dönem transfer yasağı getirdiği İspanyol kulübü Real Madrid, cezaya gerekçe gösterilen reşit olmayan futbolculardan 2'sinin, teknik direktör Zinedine Zidane'ın çocukları olduğunu belirtti.
 
Real Madrid Genel Direktörü Jose Angel Sanchez ve kulübün hukuki işler direktörü Javier Lopez Farre, reşit olmayan futbolcuları kural dışı takımda tutmaları gerekçesiyle FIFA'nın verdiği iki dönem transfer yasağıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. 

FIFA'nın ceza verme gerekçelerini 'gülünç ve saçma' olarak yorumlayan Sanchez, "39 futbolcu hakkında soruşturma yürütülüyordu ve 8 futbolcudan dolayı ceza verildi. Detayları veremem ama bunların 2'si Zidane'ın çocukları. Bir tanesi de Ezequiel Garay'ın erkek kardeşi" açıklamasında bulundu.

'FIFA HATA YAPTI'

Real Madrid'in reşit olmayan yabancı futbolcu getirirken asla kural dışı bir işlem yapmadığını belirten Sanchez, "Yabancı bir futbolcuyu getirirken onu ailesinden uzaklaştırmadık. Bu kulübün değerleri ve etik kuralları var" ifadelerini kullandı. 

Real Madrid'in hukuki işler direktörü Farre ise geçmişte aynı cezayı alan Barcelona'dan durumlarının farklı olduğunu savunarak, "Biz doğru hareket ettik. Belgelerimiz bunu gösteriyor. FIFA bir hata yaptı. Zaten bu tip olaylardan dolayı itiraz organları var" dedi.

Haber Ara