Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Beşiktaş zirveye tutundu

Beşiktaş liderlik için çıktığı karşılaşmada, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-0 yendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-12 22:59:33

Beşiktaş zirveye tutundu

Beşiktaş liderlik için çıktığı Karadeniz seferinin ilk karşılaşmasında Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-0 yendi. Siyah-Beyazlılar, Ocak ayında yoğun kar yağışı sebebiyle ertelenen maçta salı günü Trabzonspor'a konuk olacak.

Beşiktaş deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek liderliği Fenerbahçe'den devraldı. Siyah-Beyazlılara galibiyeti getiren golleri Sosa ve Kerim Frei kaydetti. Atmacalar 20. dakikada Deniz Kadah'ın ayağından penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Liderliğin her hafta değişme ihtimali olduğu Süper Lig'de Kara Kartal, Didi Stadyumu'ndaki karşılaşmaya atak başlayan taraftı. Hikmet Karaman'ın öğrencileri kontra ataklarla Beşiktaş'ı avlamaya çalışıyor, Alexis ve Marcelo'lu savunma hattını yarmayı deniyordu.

Golü daha fazla arayan taraf olan Siyah-Beyazlılar, 13. dakika Sosa'nın ayağından bulduğu serbest vuruş golüyle öne geçti. Tangocunun jeneriklere geçecek sayısıyla moral üstünlüğünü ele alan Kartal, rakibinin hızlı sızmalarına engel olmakta zorlanıyordu. Bu sızmalardan birinde gerçekleşen atakta Marcelo'nun topa elle müdahelesi sonrası hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi. Kweuke'nin sakatlığında Yeşil-Mavililer'i sırtlayan oyuncu olan Deniz Kadah'ın kullandığı penaltı vuruşunda Tolga Zengin topu çıkardı ve takımının skor olarak önde kalmasını sağladı. Boyko'nun gelişinin ardından eski başarılı günlerine dönen Tolga'nın kurtardığı golle maçın rüzgarını rakibine kaptırmayan Şenol Güneş'in talebeleri ikinci gol arayışlarına çoktan başlamıştı.

İKİ FARKLI ÖNE GEÇTİ

Dakikalar 33'ü gösterdiğinde bu sezon Siyah-Beyazlılar'ın orta alandaki pas makinesi olan Oğuzhan, ceza sahasında Kerim Frei'ı topla buluşturdu. Metrobüs kalabalığı içerisinde ceza sahasında topla buluşan gurbetçi oyuncu şık bir vuruşla takımını iki farklı öne geçirdi. Mücadelenin ikinci yarısında Karadeniz ekibi oyunu lehine çevirmeye çalışsa da buna muvaffak olamadı.

Maç 2-0 Beşiktaş'ın lehine bitmek üzereyken, Öaykur Rizespor teselli golünü buldu. Eren Albayrak'ın orta sahadan gönderdiği uzun pasla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Teddy Chevalier, topu soluna çektikten sonra şutunu çekti, Marcelo Guedes'ten seken top Tolga Zengin'in sağından ağlarla buluştu: 1-2. Maç bu skorla tamamlanırken Beşiktaş maç eksiğiyle ligde liderlik koltuğuna oturdu.

Haber Ara