Dolar

32,5743

Euro

35,0169

Altın

2.428,43

Bist

9.722,09

Sosyal medyanın yeni gündemi: 'Kuran’dan çıkan kıl, koronavirüsü bitiriyor' iddiası

Dün, TikTok uygulamasında sıkça paylaşılan videolardaki iddialar arasında yer alan “Kuran-ı Kerim'de Bakara suresindeki kıl” günün en çok arananları arasına girdi. İddiaya, 'Kuran-ı Kerim’in indirilen ilk ayeti kerimesi olan 'Oku' ayetinin anlamına tamamen karşı olarak ve hiçbir bilimsel karşılığı olmadan bir şey beklemek hurafeden başka bir şey değildir.' diye tepki gösterildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 01:00:38

Sosyal medyanın yeni gündemi: 'Kuran’dan çıkan kıl, koronavirüsü bitiriyor' iddiası

Dün, TikTok uygulamasında sıkça paylaşılan videolardaki iddialar arasında yer alan “Kuranı Kerimde Bakara suresindeki kıl” günün en çok arananları arasına girdi.

Paylaşılan videodaki iddiaya göre Kuran-ı Kerim'de 1.sayfayı açıyorsunuz. Daha sonra sayfaları çevirirken sayfalar arasında bir kirpik veya kıl bulacağınız söyleniyor.

Ardından bulduğunuz bu kılı su dolu bir bardağa atarak ıslanmasını sağlıyorsunuz.

Bardaktan aldığınız ıslak kılı tekrar Kuran-ı Kerim'in arasına koyuyorsunuz.

Bunun ardından koronavirüse karşı korunacağınız iddia ediliyor.

TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medyada dolanan iddia tepki çekti. İddianın hurafe olduğu belirtilirken, şifanın Kuran'dan çıkan kılda değil, Kuran'ın kendisinde olduğu ifade edildi.

Koronavirüsten korunmak için öncelikle Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütünün paylaştığı korunma yöntemlerine uyulması, "bütün önlemlerin alınmasından sonra tevekkül edilmesi gerektiği" belirtildi.

Haber Ara