Dolar

32,2151

Euro

34,7181

Altın

2.454,18

Bist

10.218,58

'Son çare havadan yardım göndermek'

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, 'Kuşatma altındaki bölgelere 1 Haziran'a kadar insani yardım ulaştırılması konusunda ilerleme kaydedilemezse son çare havadan yardım göndermeye başvuracak' dedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 16:19:18

'Son çare havadan yardım göndermek'

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, kuşatma altındaki bölgelere 1 Haziran'a kadar insani yardım ulaştırılması konusunda ilerleme kaydedilemezse son çare olarak havadan yardım göndermeye başvuracaklarını söyledi.

BM insani erişim çalışma grubunun toplantısının ardından de Mistura ve Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland ortak basın toplantısı düzenledi.

De Mistura, geçen günlerde Darayya'ya gönderilen insani yardımların Suriye rejim tarafından geri çevrildiğini anımsatarak, "Yetişkin karnı tok askerler bebek mamasının Darayya'ya girişini engellediler." dedi.

"SON ÇARE HAVADAN İNSANİ YARDIM ULAŞTIRMAK''

Kuşatmaları "ortaçağ tekniği" olarak niteleyen de Mistura, "1 Haziran'a kadar insani yardımların ulaştırılmasına yönelik ilerleme kaydedilmezse, uluslararası toplum son çare olarak havadan insani yardım ulaştırmaya başvuracak." şeklinde konuştu.

Cenevre'deki barış görüşmelerinin ne zaman başlayacağına ilişkin de değerlendirmede bulunan de Mistura, "Tarih uzak değil ama çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılmasında ilerleme kaydedilmeden tarihi açıklamayacağım." ifadelerini kullandı.

Haber Ara