Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

Somali Başbakanı: Türk vatandaşlarının güvenliği için önlem alacağız

Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri, Eş Şebab terör örgütünün düzenlediği ve Türkleri hedef aldığını açıkladığı saldırı sonrasında hükümetin Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alacağını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-21 17:32:32

Somali Başbakanı: Türk vatandaşlarının güvenliği için önlem alacağız

Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri, Somali'ye gösterdiği destek dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

Mepanews'in haberine göre Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz ile görüşmesinin ardından açıklamada bulunan Hayri, "Teröristler, ülkemizde devam eden Türk kalkınma projelerini durduramayacak. Somali hükümeti, Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alacak" diye konuştu.

SALDIRILARI EŞ ŞEBAB ÜSTLENDİ: "HEDEF TÜRKLERDİ"

Başkent Mogadişu'da 28 Aralık'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda aralarında iki Türk vatandaşının da bulunduğu en az 90 kişi yaşamını yitirmişti.

Örgütün sözcülüğünü yapan Ali Mahmud Maruf, saldırıda ‘ülkeyi işgal eden' Türk vatandaşlarının hedef alındığını, ancak sivil ölümlerin de yaşandığını ifade etti. Maruf, saldırıda hayatını kaybeden siviller için başsağlığı ve özür diledi.

Maruf, “Savaşçılarımız, Mogadişu'daki Afgoye kavşağında, ülkemizi istila eden Türklerden oluşan bir konvoya ve onları koruyan Somalili mürtedlere (dinden dönmüş) saldırı düzenledi. Saldırı, konvoya ağır kayıplar verdirdi" ifadelerini kullandı.

Örgüt sözcüsü, Türkiye'nin Somali ordusunu eğiterek destek verdiğini, ülkeyi ekonomik olarak sömürdüğünü öne sürerek, “Türkiye NATO'nun bir üyesi ve bizim düşmanımızdır” sözlerini kullandı.

Haber Ara