Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Siyasiler oy kullanmaya başladı

1 Kasım Milletvekili Seçimleri için siyasiler oy kullanmaya başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 10:28:24

Siyasiler oy kullanmaya başladı

AA'nın haberine göre, AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon milletvekili adayı Süleyman Soylu, oyunu Trabzon'daki Yalıncak Ortaokulu'nda kullandı. Seçimin hayırlı olması temennisinde bulunan Soylu, ''Bu seçimler hem ülkemiz hem de demokrasimiz için hayırlı olsun. Bu seçimlerin sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisinin oluşturacağı tablo ile gerek Türkiye'nin problemlerinin çözüleceği gerekse de ülkemizin tüm hedeflerinin gerçekleşeceğini bütün dünya, dost düşman görecektir'' diye konuştu. Seçimin millet, demokrasi ve Türkiye için tekrar hayırlı olması temennisinde bulunan Soylu, sandık görevlilerine de iyi çalışmalar diledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, milletvekili genel seçimi için oyunu Diyarbakır'da kullandı. Yenişehir ilçesindeki Gazi İlkokulunda 1233 numaralı sandıkta oyunu kullanan Arzu, seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Arzu, oy kullanmak üzere okula gelen vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da İlkadım ilçesi Ataköy Mahallesi'ndeki Ataköy İlkokulu 2037 numaralı sandıkta milletvekili genel seçimi için oyunu kullandı. Bakan Kılıç, oy zarfını 8 yaşındaki kızı Ela ile sandığa attı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, oyunu Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Damlar İlkokulunda kullandı. Işık, okuldaki görevlilerle selamlaştıktan sonra, oyunu 1033 numaralı sandıkta verdi. Türkiye'nin, demokratik olgunluğa ulaştığını ifade eden Işık, "Hangi tartışma olursa olsun sandıkta mutabakat var. Seçimin meşruiyetine yönelik bugüne kadar hiçbir problem olmadı. Bugün de inşallah büyük bir olgunluk içerisinde milletimiz oyunu kullanacak ve Türkiye'nin 4 yılını yönetecek, ülkeye hizmet edecek iktidarı belirleyecek. Aynı zamanda da meclisi seçmiş olacak" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Tekirdağ'da kullandı. Tekirdağ Ticaret Meslek Lisesindeki 1231 numaralı sandıkta oy veren Öztrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının ülkeye istikrar ve huzur getirmesini diledi.

Haber Ara