Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sisi sözlerinin yayınlanmasını istemiyor: Kahire'de röportaj krizi!

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Amerikan basınına verdiği bir röportajın yayınlanmasını istemedi. Fakat kanal yayınlanacağını duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-05 13:35:06

Sisi sözlerinin yayınlanmasını istemiyor: Kahire'de röportaj krizi!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan "60 dakika" isimli programa katılarak, sunucu Scott Pelley'in sorularını yanıtladı.

Sisi'ye "Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, Mısır hapishanelerinde 60 bin siyasi muhalifin bulunduğunu söylüyor. Buna ne diyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Darbeci Cumhurbaşkanı bu soruya "Ülkemizde siyasi tutuklu yoktur. Tutuklu bulunanların hepsi teröristtir" şeklinde cevap verdi.

MUHAMMED SULTAN HATIRLATILDI

Programda, 2013'deki Rabia katliamına ilişkin görüntüleri aktardığı için yalan haber yapmakla suçlanıp ömür boyu hapse mahkum olan ABD vatandaşı gazeteci Muhammed Sultan da hatırlatıldı. İki yıl hapiste kaldıktan sonra önceki ABD Başkanı Obama'nın girişimiyle serbest bırakılan Muhammed Sultan, "Elimde kamera olduğu için hedef alındım. Elimde telefon vardı ve tweet atıyordum. Beni uyutmuyor ve işkence için tecrit odasında tutuyorlardı. Gardiyanlar kapının altından içeri jilet atıyordu. Doktor, jileti dik tutarak kes daha çabuk tesir eder diyordu" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

soltan
(Muhammed Sultan)

"İSRAİL İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ"

Ayrıca Sisi, Sina Yarımadası'nda IŞİD'e karşı İsrail ile çalıştıklarını da kabul ederek şunları söyledi: "Bu doğru. Sina'daki teröristlerin ortadan kaldırılması için İsrail'le işbirliği yapıyoruz."

SİSİ, HANGİ SÖZLERİN YAYINLANMASINI İSTEMİYOR?

İHA'nın aktardığına göre Sisi, Savunma Bakanı olduğu dönemde yönetimin oturması için ülkede 800 sivilin öldürüldüğü ve muhaliflerin hapse atıldığı suçlamalarıyla ilgili bölümün yayınlanmasını istemiyor.

KAHİRE'DE KRİZ ÇIKTI! MISIR'IN ABD BÜYÜKELÇİSİ DEVREDE!

Öte yandan röportajın yayınlanmaması için Kahire yönetiminin büyük çaba sarf ettiği aktarıldı. Buna göre kanal ile görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerde devreye giren kurum ise Mısır'ın ABD Büyükelçiliği.

RÖPORTAJ YAYINLANACAK!

Tüm ısrara rağmen CBS, programın tamamını 6 Ocak Pazar akşamı yayınlayacağını duyurdu.

Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

1018577

Haber Ara