Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Sınır ötesinde bin komando

Afrin'deki harekata katılacak komandolar uçaklarla Hatay'a sevk ediliyor. Sınır ötesinde bin civarında komandonun görevlendirildiği ileri sürülüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-18 07:06:51

Sınır ötesinde bin komando

ürk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürüteceği Afrin operasyonunda yığınak safhası neredeyse tamamlandı. Harekâta komandolar, özel kuvvetler, istihkam, hava savunma, İHA'lar ve topçu birlikleri destek verecek.

1000 KOMANDO

Yeni Şafak'ın aktardığı habere göre TSK'nın gözde birliklerinden Kayseri Hava İndirme Tugayı ile Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugayı'ndan çok sayıda asker bölgeye sevk edildi. Sınır ötesinde bin civarında komandonun görevlendirildiği ileri sürülüyor.

DTwDKV0WsAESvLJ

DTwDKV6WAAAW9BY

resized_6da3b-52ebdabcucak

ÖNCÜ KUVVET ÖSO

Afrin'deki harekâta katılacak ÖSO mensupları ise Fırat Kalkanı'nda tecrübe kazanmış isimlerden oluşuyor. Yaklaşık 2 yıldır TSK eğitiminden geçen, deneyimli ve daha iyi koordine edilmiş, askeri statü kazandırılmış, harekatı bilen ÖSO savaşçıları, öncü kuvvet olacak. Yoğun topçu desteğiyle sınırdan girecek ÖSO birlikleri, Afrin'de kara gücünün temelini oluşturacak. TSK da bölgeyi çok iyi bilen ÖSO gücüne ateş desteği, muhabere ve gözetleme imkanlarını seferber edecek. Afrin'deki operasyonların yoğunlukla meskûn mahalde cereyan etmesi bekleniyor. Yerleşim alanının çok büyük olması ve örgütün de kent içinde bulunması nedeniyle sivil hassasiyet üst düzeyde olacak. Bu yüzden komando ve özel kuvvet takviyesi, başarıda temel faktör durumunda. ÖSO, yerleşim yerlerinde TSK'nın gözde birlikleriyle birlikte hareket edecek.

TEL RIFAT ve MİNNİĞ

Tel Rıfat ve Minnığ Havaalanı'nın kontrol altına alınarak, örgütün ikmal ve irtibat hattının kesilmesi ise bir sonraki hedef.

ESED'İN TUTUMU

Esed rejiminin örgütün ikmal hattını kesip kesmeyeceği samimiyetinin göstergesi olacak.

PKK'NIN MENBİÇ YIĞINAĞI

TSK ve ÖSO'nun Afrin üzerindeki baskısını azaltmak isteyen PYD, Münbiç'teki unsurlarıyla bölgeye yığınak yapmaya başladı. Örgüt, Fırat Kalkanı bölgesine doğudan saldırmayı planlıyor. Alınan bilgiye göre, içlerinde ABD'nin verdiği zırhlı araçların da bulunduğu yaklaşık 400 araçlık konvoy, Münbiç merkezine geldi. Araçlar ve taşıdıkları PKK'lılar daha sonra ilçenin iki noktasına gönderildi. Yığınaklardan ilki, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin güneydoğu hattının karşısında yer alan Arima beldesi ile Lübnani Çiftliği'ne yapıldı. Örgüt, ikinci yığınağını ise Münbiç'in güneyindeki Silo bölgesinde yapıyor. Silo'daki yığınağın, örgüt ile Beşşar Esed rejiminin arasındaki sınırı oluşturan hatta yapılması, Afrin'e takviye unsur gönderileceği şeklinde değerlendiriliyor. Münbiç'in Afrin ile doğrudan fiziki teması bulunmadığı için, PKK'lıların rejim kontrolündeki alandan sevk edilmesi gerekiyor. Türkiye-Suriye sınırının yüzde 65'i PYD/PKK'nın işgali altında bulunuyor.

 

 

Haber Ara