Dolar

32,3439

Euro

35,1366

Altın

2.240,35

Bist

8.908,74

Sinan Oğan kimdir?

Türk siyasetçi Sinan Oğan. Sinan Oğan kimdir? İşte Sinan Oğan'ın biyografisi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-14 21:25:20

Sinan Oğan kimdir?

Sinan Oğan 1 Eylül 1967 tarihinde Iğdır'ın Melekli köyünde doğdu. Aslen Azerbaycan Türklerinden olan Oğan Marmara Üniversitesi İİBF mezunu oldu ve  yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamladı.

İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Oğan. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" ile taltif edildi. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunan Oğan Milliyet Gazetesi "Sosyal Bilimler", Marmara Üniversitesi "Akademik Üstün Başarı" ve Ekoavrasya Derneği "Türk Dünyasına Hizmet" ödüllerini kazandı. "İnterpress Media Takip Merkezi" tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye'de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçildi. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri olan Oğan açtığı davayı kazanarak ihraç edildiği MHP'ye geri döndü Şu an hala MHP Genel Başkan adaylarından biri.

Haber Ara