Dolar

32,5154

Euro

34,7314

Altın

2.487,30

Bist

9.524,59

Signal kimin? Signal uygulaması hangi ülkeye ve kime ait?

Signal uygulaması kimin? Signal uygulaması hangi ülkeye ve kime ait? Elon Musk'ın tavsiye etmesinin üzerine Signal kullanıcıları çoğaldı. Peki ama signal uygulaması nedir ve kime aittir?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-12 11:44:26

Signal kimin? Signal uygulaması hangi ülkeye ve kime ait?

Bilindiği üzere Facebook, WhatsApp'ın kullanıcı sözleşmesini yeniledi. Yenilenen bu sözleşme Avrupa'da kullanıcı tercihine bırakılmış olsa da Türkiye'de zorunlu olarak dayatıldı. Bu durumda kullanıcılar farklı uygulamlar arayışına girdi. Elon Musk, signal uygulamasını tavsiye ettikten sonra bu uygulamanın kime ait olduğu araştırılıyor. 

Vikipedi'de yazan bilgilere göre Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulaması. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası veya grup mesajları göndermek için kullanılır. Mobil uygulamaları ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir, ve Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.

Signal, tanımlayıcı olarak standart cep telefon numaralarını kullanır ve diğer Signal kullanıcılarıyla tüm iletişimleri güvence altına almak için uçtan uca şifreleme yapar. Uygulama, kullanıcı kişilerinin kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü bağımsız olarak doğrulayabilecekleri mekanizmalar içerir.

Haber Ara