Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Seyahatinizi 'Zirveye' yapın!

Dünyanın zirvesinde yer alan Nepal'in başkenti Katmandu'da mistik mekanlar sizi bekliyor olacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-19 08:37:06

Seyahatinizi 'Zirveye' yapın!

Seyahatinizi zirvede yapmak istiyorsanız dünyanın en büyük dağ silsilesine sahip Everest sizin için en uygun seçenek olacaktır.

Nepal'e gidebilmek için en az 9 saatlik aktarmalı bir uçuşa da hazır olmanız gerekiyor.

Himalayalar Orta Asya'nın güneyinde, Keşmir, Pakistan, Hindistan hududunda bulunan İndus dönemecinden Burma'ya kadar bir kavis boyunca uzanan, Pakistan, Hindistan, Tibet, Nepal, Sıkkım ve Bhutan toprakları üzerinde yer alan dağ toplulukları. Kelime olarak Sanskritçede "kar yatağı" anlamına gelir. İndus Vadisinden Brahmaputra Vadisine kadar uzanan bu dağ silsilesinin uzunluğu 2500 kilometreyi bulur.

Katmandu, Nepal'in başkenti ve birçoğumuz için Nepal gezisinin başlangıç noktası. Vadi boyunca yer alan çok sayıda hindu ve budist tapınağında yepyeni bir kültürle tanışma imkanı veriyor.
Nepal'de trekking yapmak için birçok farklı seçenek bulunmakta. Bu işle ilgilenen birçok şirket var ve yolu bilen yetkili rehberler olan şerpalar (sherpa) eşliğinde gerçekleştiriliyor.
Nepal'in üçüncü büyük şehri ve Annapurna'da trekking yapmak için başlangıç noktası.

Katmandu'dan Pokhara'ya ulaşım için 15 dakikada bir otobüs kalkıyor ve yaklaşık 6-7 saat sürüyor.
Chitwan National Park,1973 yılında kurulan Nepal'in ilk milli parkıdır ve Unesco Dünya Kültür Mirasları listesinde yer almaktadır. Bengal kaplanları ve tek boynuzlu gergedanların yaşadığı son yerlerden biridir. İçerisinde konaklayabilecek uygun yerler bulunmaktadır.

Lumbini – Buda'nın doğum yeri Buda'nın doğduğu ve 29 yaşına kadar yaşadığı yer olan Lumbini Budizm için en kutsal noktalardan biri.
Dünyanın 14 adet, 8000 metrenin üzerinde zirvesi var ve bunlardan 8 tanesi Nepal sınırlari içinde. Bu da Nepal'i her ulustan dağcının gözbebeği haline getirmiş. Everest, Kançencunga, Makalu, Dhaulagiri ve Annapurna en çok tercih edilen zirveler.

Alışveriş yapmak istiyor iseniz burada özellikle katmanduda ipek kıyafetler ve mistik oyuncaklar bulabilirsiniz.

Ülke dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olduğu için sosyal hayatın çok da şatafaklı olmasını beklemeyin. Mistik ortamları ve tapınakları gezerekn bu bölgelerde satılan dini figürlerden de alma imkanınız bulunuyor

Haber Ara