Dolar

32,4516

Euro

34,7890

Altın

2.443,61

Bist

9.941,59

Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde seyahat yasağı devam etmektedir. Seyahat etmek durumunda kalan vatandaşlar izin belgesini nasıl alacak?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-20 12:05:24

Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında büyükşehirler ve Zonguldak illerine seyahat yasağı getirilmişti. Normalleşme sürecinin başalması ile bazı büyükşehirlerde seyahat yasağı kaldırıldı. Ancak Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde seyahat yasağı hala devam etmektedir.

Seyahat etmek durumunda kalan vatandaşlar öncelikle seyahat izin belgesi almak zorundalar. Daha önceleri valilik veya kaymakamlıktan alınan izin belgesi artık e-devlet üzerinden alınabilmektedir. E-devlet'e giriş yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

Başvuru Süreci:

  • E-devlet üzerinden başvuru yapılır
  • Başvuru Seyahat İzin Kuruluna iletilir ve kurul tarafından değerlendirmeye alınır.
  • Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerledirmelerin sonucu "Başvurunuz Kabul Edilmiştir" veya "Başvurunuz Ret Edilmiştir" şeklinde SMS ile başvuru sahibine bildirilir.
  • Başvurusu kabul edilen vatandaşlar orogar veya havalanlarında oluşturulan Başvuru Masalarında TC Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edileceklerdir.

 

Haber Ara