Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Şam'da direnişçiler arasındaki sorun anlaşmayla çözüldü

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında konuşlu devrimci gruplar arasında yaşanan kriz anlaşmayla son buldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-22 15:45:47

Şam'da direnişçiler arasındaki sorun anlaşmayla çözüldü

TIMETURK I HABER MERKEZİ

Timetürk'ün yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre El İttihad'ul İslami (İslami Birlik) grubunun Guta bölgesinin büyük gruplarından Feylak'ur Rahman (Rahman'ın Kolorduları) ile birleşmesinin ardından ortaya çıkan krizin ardından taraflar bir anlaşma beyanı yayınladılar.

Açıklamada; "El İttihad'ul İslami grubu ile Ceyş'ül İslam grubu arasında yaşanan karışıklık çözülmüş ve Ceyş'ül İslam tarafından El İttihad'ul İslami grubunun Feylak'ur Rahman grubuna katılması tebrik edilmiştir. Her iki taraf da bu adımın ve saflarının birleştirilmesinin ortak çalışmayla başarıya ulaşma yolunda bir atım olduğunu beyan etmiştir. Ayrıca bu adım özelde Guta'nın genelde ise Suriye devriminin maslahatına uygun olarak atılmış bir adımdır" ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde taraflar arasında karşılıklı bir restleşme yaşanmış ve bu süreç Timetürk tarafından da haberleştirilmişti. Bölgeden gelen bilgilere göre Ceyş'ül İslam'a bağlı Emniyet ve İstihbarat birimleri birleşme haberinin ardından El İttihad'ul İslami grubunun merkezlerine el koymuştu. Ayrıca bazı El İttihad'ul İslami grubu üyelerinin Ceyş'ül İslam'a katılmaya zorlandığını da gelen bilgiler arasındaydı. 

anla

Haber Ara