Yaraların sıklıkla kendi başlarına bir hastalık olarak görülmekte olduğunu belirten Yara Analizi ve Tedavi Uzmanı Dr. Orhan Babuçcu, yatak yarası gibi durumlarda bunun nispeten doğru olabileceğini söyledi.
'HER YARA SADECE YARA DEĞİLDİR'
Diyabetli hastaların ayaklarında oluşan yaraların dolaşım bozukluğu nedeniyle bir sorun teşkil ettiğini söyleyen Dr. Babuçcu, her yaranın sadece yara olmadığını, doğru bir analiz ve tedavisinin olduğunu ifade etti.
YARALAR KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR
Dr. Babuçcu, bacaklarda oluşan ve hiçbir tedaviye cevap vermeyen yaraların, bazen iç organlardaki sindirim sistemindeki hastalıkların, kanserlerin habercisi olabileceğini söyledi.
İyileşmeyen yaranın da bir kanser olabileceğini belirten Babuçcu, 20 yıldan fazla süren bir yaranın kansere dönüşebileceğini söyledi.
BİLİNÇSİZ UYGULANAN MERHEM VE KREMLER YARAYI BÜYÜTEBİLİR
Yara yerine bilinçsizce ilaç uygulanmasının alerjiye neden olarak daha büyük yaralara neden olacağını söyleyen Babuçcu, yaranın tedavi edilmeye çalışıldıkça daha da kötüleşeceğini belirtti.
Vücutta çıkan her yaranın kişiyi paniğe sevk etmemesi gerektiğini söyleyen Babuçcu, ideal bir yaranın bakımına rağmen 3 ay içinde iyileşme göstermiyorsa, mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerektiğini bildirdi. Babuçcu, yaranın nedeninin teşhis edilip uygun bir tedavi planlaması yapılması gerektiğini ifade etti.