Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sabri Ülker Vakfı’ndan Tıp Doktorlarına eğitim

Sabri Ülker Vakfı, Beslenme ve Sağlık İletişim Programını bu kez tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık profesyonellerinin hizmetine sundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-18 15:17:01

Sabri Ülker Vakfı’ndan Tıp Doktorlarına eğitim

Bilimsel bilgi iletişiminin öneminin bilinciyle hareket eden Sabri Ülker Vakfı, bu amaçla hayata geçirdiği Beslenme ve Sağlık İletişim Programını bu kez tıp fakültesi öğrencileri ve sağlık profesyonellerinin hizmetine sundu.

Tıp fakültesi 4-5-6. sınıf öğrencileri, uzmanlık eğitimi devam eden tıp fakültesi mezunları ve hemşirelerin beslenme bilimi konusundaki gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen Medikal Klinik Beslenme ve Sağlık İletişim Programı'nın ilki İstanbul'da Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Sertifikalı eğitim

Birçok farklı üniversitenin tıp ve sağlık bilimleri fakültesinden 400 katılımcı ile düzenlenen programda alanında uzman bilim insanları hastalıklar ve beslenme ilişkisinin temel prensiplerini aktardı. Katılımcılar, Türkiye'nin tek uluslararası akredite programından Avrupa Beslenme ve Gıda Bilimi Topluluğu (Society Of Nutrition and Food Science) tarafından sertifikalandırıldı. Sabri Ülker Vakfı'nın toplumda beslenme ve sağlık alanında yaşanan bilgi kirliliğine dikkat çekmek üzere hayata geçirdiği “Sağlıklı Beslenme Bilgisi için Kullanılan Kaynaklar ve Bu Kaynaklara Güven 2018” araştırması, toplumun yarıdan fazlasının sağlıklı beslenme konularıyla ilgili en çok konusunda uzman hekimlere güvendiğini ortaya koymuştu.

Profesyoneller sunum yaptı

Toplumun doğru bilgiyi edinmesinin halk sağlığı için ne kadar kritik bir rol taşıdığının bilinciyle hareket eden Sabri Ülker Vakfı, bu bağlamda sağlık profesyonellerinin hastayla bilimsel ama anlaşılır iletişim kurabilmesi açısından gelişimine de katkıda bulundu. Medikal Klinik Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı'nda öğrencilere eğitim verenler arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. H. Tanju Besler, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Temel Yılmaz, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. İrfan Erol da vardı.

Haber Ara