Dolar

32,2513

Euro

34,6852

Altın

2.394,18

Bist

10.247,75

Burs ve erken kayıt fırsatları başlıyor! Kolejler 2020’de başarıyı ödüllendirecek

Özel eğitim kurumlarında bursluluğa dayalı ön bilgilendirme ve kayıt süreci başladı. Enflasyondan ve maliyet artışlarından kaynaklanan zamlardan etkilenmek istemeyen veliler, çocuklarının hem kaliteli bir eğitim kurumunda okuması hem de makul bir fiyat skalası ile karşılaşmak umuduyla okulların ilan ettiği bursluluk sınavlarıyla yakından ilgileniyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-18 15:15:54

Burs ve erken kayıt fırsatları başlıyor! Kolejler 2020’de başarıyı ödüllendirecek

Bu eğitim yılında bir kısmı ocak ayında gerçekleştirilecek olan sınavlara müracaat için takvim işlemeye başladı. Ağırlıklı olarak ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilecek olan bursluluk sınavları martta tamamlanmış olacak.

Anaokulundan üniversite sınavına kadar çocuğun eğitiminde rol alıp, ailenin bir parçası olan kolejler ise bu süreçte adeta birbiriyle yarışıyor.

Web sayfalarını inceleyin

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına 9 -10 ay kalmasına rağmen yeni bir okul arayışı hem velileri, hem de eğitimciler için hareketli günleri beraberinde getiriyor.

Özel okullarda erken kayıt sürecini öne çekerek gelecek yılın planlarını uygulamanın ilk adımı attı. Okullar öncelikli olarak web sayfalarından duyurularını yapmaya başladı. Bu kapsamda üniversitelerinkini aratmayacak bir şekilde tanıtım günleri düzenleniyor, öğrenci ve velilerle görüşülüyor.

Bursluluk sınavlarına katılımın ücretsiz olduğuna vurgu yapılıyor. Ancak bazı eğitim kurumlarında talep yoğunluğuna göre başvurular belli bir sayıdan sonra yapılamıyor. Velilerin kaliteli bir eğitim arayışının yanı sıra ekonomik yönden rahatlatıcı bir rol oynayan bursluluk sınavlarını duyuran özel eğitim kurumlarının vaatleri de dikkat çekiyor.

Cemre'de bursluluk fırsatı

Çocukların hem akademik başarısı hem de ruh sağlıkları için birçok değeri misyon olarak benimseyen Cemre Koleji, ocak ayında yapacağı kayıtlarla burslu olmak isteyen öğrencilere fırsat sunacak. İstanbul'da Çamlıca, Halkalı ve Güneşli'deki yerleşkelerinde manevi eğitimi de baş tacı ederek çocukları hayata hazırlayan okullarda, erken kayıt avantajlarına bursluluk sınavları da eklendi. Çocukların ruh sağlığına önem veren ve pedagojik bir eğitim anlayışıyla hizmet veren eğitim kurumuna velilerin teveccühü de artıyor.

Manevi eğitimin de adresi

Kurumun yöneticileri ise velilere verdikleri mesajda çocukların maddi ve manevi eğitiminin ne denli önemli olduğunu vurguluyor. Herkesin bir pay alması gereken ve verdiği eğitimlerle dikkat çekmeye başlayan Cemre Koleji, çocuklara ve gençlere manevi eğitim verirken onların dünyasına bir eğitim neferi olarak eğiliyor. Çocukların ve gençlerin ruh dünyasına inebilmenin, bunu yaparken de onları bencil birer bireye dönüştürmemenin önem kazandığı günümüz koşullarında bu kutsal görevi omuzlayan kurumlardan biri de Cemre Okulları olarak öne çıkıyor.

Haber Ara