Dolar

32,2564

Euro

34,6856

Altın

2.394,16

Bist

10.247,75

Rusya: Suriyeli muhaliflerin mantıksız talepleri var

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, Suudi Arabistan destekli Yüksek Müzakere Komitesi'nin (HNC) Cenevre Konferansı'ndaki görüşmelerde, Esed'in gitmesinde ısrar etmeye devam ettiğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 19:30:12

Rusya: Suriyeli muhaliflerin mantıksız talepleri var

Sputnik'in haberine göre Borodavkin, Riyad grubu temsilcileriyle görüşmelerinde onları uzlaşı arayışına yöneltmeye, esneklik sergilemeye, radikal ve bazen aşırılıkçı olan taleplerini azaltmaya çalıştıklarını belirtti.

'MAALESEF MANTIKSIZ TALEPLERİNİ GERİ ÇEKMİYORLAR'

Borodavkin, "Maalesef Riyad heyeti, görüşmeler başlamadan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in görevini bırakması yönündeki mantıksız talebini henüz geri çekmiş değil. Suriye'nin gelecek anayasasının nasıl olması gerektiği konusunda da düşünceleri var, bu düşünceler her zaman yapıcı nitelik taşımıyor" dedi.

Öte yandan "Suriye hükümet heyetinin Cenevre'de olumlu sonuca yönelik yapıcı duruş sergilediğini" kaydeden Borodavkin, "genel olarak 23 Şubat-3 Mart tarihle arasında yapılan görüşmelerde ileriye dönük yolun belirlendiğini" belirtti:

"Cenevre'nin başarısız olacağını, ardından da ateşkesin bozulacağını söyleyenlerin tahminleri doğru çıkmadı. Görüşmelerin bu ayağında belli bir ilerlemenin kaydedildiğini söylemek isterdim."

'MUHALİFLER IŞİD'E MESAFELİ DURMALI'

"Silahlı muhalif grupların henüz kendilerini IŞİD ve Fetih el Şam Cephesi gibi teröristlerden soyutlama sözünü tutmadığını" kaydeden Rus diplomat, "Bunun en yakın zamanda yapılmasını bekliyoruz" diye ekledi.

"Terörle mücadelede hükümet ve muhalefet güçlerinin çabalarını birleştirmesinin çok önemli ve öncelikli konu olduğunu" söyleyen Borodavkin, "Maalesef bu yönde bir ilerlemeyi henüz gözlemleyemedim" şeklinde konuştu.

Haber Ara