Dolar

32,4537

Euro

34,7595

Altın

2.439,68

Bist

9.915,62

Rusya: PYD 30 km çekildi, rejim ve Rus askerleri bölgede

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, PYD/YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Suriye'de sınırın 30 kilometre altına çekildiğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-19 10:49:59

Rusya: PYD 30 km çekildi, rejim ve Rus askerleri bölgede

Rusya'daki yabancı askeri ataşelerle bir araya gelen Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, 22 Ekim'de Soçi'de Rusya ile Türkiye arasında sağlanan mutabakat gereğince; PYD/YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Suriye sınırının 30 kilometre altına çekildiğini söyledi.

ÇEKİLDİKLERİ BÖLGEYE REJİM ve RUS ASKERLERİ GİRDİ

KRD News'in aktardığına göre Gerasimov, PYD'lilerin çekildiği Kobani ve Cezire bölgelerine Esed rejimi askerleri ve Rus askeri polisinin girdiğini söyledi.

TÜRK-RUS ORTAK DEVRİYELER DÜZENLENDİ

Gerasimov, 3 Kasım'da Türk-Rus Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin kurulduğunu ve ortak devriyelerin düzenlendiğini ifade etti.

SURİYE'DEKİ RUS ASKERİ SAYISI ARTIRILACAK MI?

Rusya'nın Suriye'deki asker sayısını arttırmayacağını ifade eden Gerasimov, Hmeymim ve Tartus'daki Rus askeri üslerinde bulunan asker sayılarında da bir değişim olmayacağını sözlerine ekledi.

MAZLUM KOBANİ: ESED REJİMİ GÜÇLERİ, TÜRK ASKERLERİ İLE ARMIZA KONUŞLANACAK

PYD'li Mazlum Kobani, dün (18 Aralık) yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Suriye hükümetini birçok kez Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal etme bahanelerini çürütmek için askerlerini sınırda konuşlandırmaya çağırdık. Hükümet daha önce bu çağrılara cevap vermedi. Ancak Türkiye'nin son operasyonunun ardından cevap verdi. Şam güçlerinin, bizim güçlerimizle Türk askerleri arasındaki tüm temas noktalarına konuşlandırılması konusunda anlaştık."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1322175_2

Haber Ara