Dolar

32,5203

Euro

34,8539

Altın

2.428,54

Bist

9.645,02

Mazlum Kobani: 110 bin PYD'li Esed rejimi ordusuna katılabilir

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı Mazlum Kobani, PYD ve Şam arasında devam eden ve PYD'lilerin rejim ordusuna katılmasını öngören görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-18 12:28:23

Mazlum Kobani: 110 bin PYD'li Esed rejimi ordusuna katılabilir

PYD'li Mazlum Kobani, Suudi yayın orhanı Şarku'l Avsat'a verdiği röportajda, Esed rejimi ile yürüttükleri görüşmeler hakkınd abilgi verdi.

"110 BİN PYD'Lİ REJİM ORDUSUNDA YER ALABİLİR"

Şam ile müzakerelerin "daha ​​fazla zamana ve daha fazla diyaloğa ihtiyaç duyduğunu ve bölgenin siyasi nitelikte bir yönetime ihtiyacı olduğunu" belirttiklerini, ayrıca "110 bin PYD'linin ileride rejim ordusunda yer alarak yapısını koruması istediklerini" ilettiklerini aktardı.

ABD BİRLİKLERİ TEKRAR BÖLGEDE

ABD birliklerinin Başkan Donald Trump'ın "IŞİD ile mücadele" ve "petrolü koruma" gerekçesiyle Fırat'ın doğusundaki yeni bölgelerde konuşlandığını açıkladı.

"HERHANGİ BİR SALDIRIYA KARŞI BİZİ KORUYACAKLAR"

Kobani, "herhangi bir tarafın saldırısına karşı ABD birliklerinin onları koruyacakları bilgisinin kendisine iletildiğini" de ifade etti. Kobani ayrıca "Rusya, Türkiye, Suriye, Uluslararası Koalisyon Güçleri ve DSG'ye bağlı grupların varlığı nedeniyle Fırat nehrinin doğusundaki bölgelerde durumun ‘öncekinden çok daha karmaşık olduğunu" söyledi.

"TÜRKİYE'NİN FAALİYETLERİNE YÖNELİK BİR ONAYI TÜRKİYE İLE ORTAKLIK OLARAK KABUL EDECEĞİZ"

Rusya ve Türkiye arasında imzalanan, Adana Anlaşması'nın da dahil olduğu Soçi Mutabakatı'ndaki tüm şartları kabul etmediğini söyleyen Kobani, “Türkiye, etnik temizliğin temel hedefi olan demografik değişim faaliyetleri yürütüyor. Demografik değişim ve etnik temizlik süreçlerinde Türkiye'nin planlarına yönelik herhangi bir desteği veya onayı Türkiye ile ortaklık olarak kabul edeceğiz” diye konuştu.

"ESED REJİMİ GÜÇLERİ, TÜRK ASKERLERİ İLE ARMIZA KONUŞLANACAK"

Kobani şöyle devam etti:

“Suriye hükümetini birçok kez Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal etme bahanelerini çürütmek için askerlerini sınırda konuşlandırmaya çağırdık. Hükümet daha önce bu çağrılara cevap vermedi. Ancak Türkiye'nin son operasyonunun ardından cevap verdi. Şam güçlerinin, bizim güçlerimizle Türk askerleri arasındaki tüm temas noktalarına konuşlandırılması konusunda anlaştık."

Haber Ara