Dolar

32,2181

Euro

34,7023

Altın

2.450,01

Bist

10.269,68

Rusya: Filistin'de birlik hükümetini destekliyoruz

Lavrov, Lübnan'da Filistin için ulusal birlik hükümeti kurulması kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-17 15:40:39

Rusya: Filistin'de birlik hükümetini destekliyoruz

Sputnik'in haberine göre Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen Filistin Ulusal Konseyi Hazırlık Komitesi toplantısında alınan kararlardan memnun olduklarını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu kararların uygulamaya koyulmasını beklediklerini ifade etti.

Başkent Moskova'da başta Fetih ve Hamas da olmak üzere farklı Filistinli siyasi parti yöneticileriyle yaptığı görüşmede konuşan Lavrov, Moskova'da yapılan istişarelerin kararların uygulanmasına katkı sunmasını umduğunu kaydetti: "Rusya, Filistin'de birliğin yeniden sağlanmasının ilkesel ve tutarlı bir destekçisidir. Birliğin olmaması Filistin'in sorunlarının çözümüne olumsuz etki ediyor. Geçen süre içerisinde bundan emin olduğunuzu düşünüyorum."

Lavrov'un Filistinli siyasilerle görüşmesinden bir kare:

20170116_2_21322638_18016298_Web


İLİSTİN'DE ULUSAL BİRLİK ARAYIŞLARI

Filistin Ulusal Konseyi Hazırlık Komitesi toplantısı, Beyrut'ta 11 Ocak'ta düzenlendi.

Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin de üyesi olmadıkları halde katıldığı ve bu iki grubun dışında 30 farklı Filistinli siyasi grubun temsil edildiği toplantıda kabul edilen sonuç bildirgesinde Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) Kudüs'teki sorunlar karşısında örgüt içinde ulusal birliği sağlama çağrısı yapıldı.

Bildirgede, 2005 yılındaki Kahire Deklarasyonu ve 2011 yılındaki uzlaşı anlaşmaları çerçevesinde, Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nın tüm grupların dahil edildiği şekilde yapılması gerektiği kaydedildi. Sonuç bildirgesinde ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a siyasi gruplarla istişarede bulunarak ulusal birlik hükümeti kurma çağrısında bulunuldu.

Haber Ara