Dolar

32,5100

Euro

34,8699

Altın

2.450,31

Bist

9.889,53

Rusya'dan S. Arabistan'a 'teröre' karşı destek mesajı

Rusya, Suudi Arabistan'a 'terörle' mücadele için gereken desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 12:24:48

Rusya'dan S. Arabistan'a 'teröre' karşı destek mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın güney batısındaki Abha şehrinde bir Şii camiine düzenlenen ve 15 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısı hakkında açıklama yayımladı. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerini sunan Rus Dışişleri, terör saldırısının aşırılık yanlısı örgütlerin Ortadoğu'da giderek daha etkin hale geldiğinin yeni bir kanıtı olduğunu belirtti.

‘BU KÖTÜLÜĞÜ BİRLİKTE YENEBİLİRİZ'

Teröre karşı ortak mücadele vurgusu yapılan açıklamada, "Bu kötülüğü ancak bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun ortak çabaları ile yenilgiye uğratabiliriz. Rusya, Suudi Arabistan'a terörle mücadelede gereken desteği vermeye hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Asir eyaletinin başkenti Ahba'da Şii camiine dün intihar saldırısı düzenlenmişti. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı olayda, 12'si güvenlik görevlisi olmak üzere 15 kişinin öldüğünü açıkladı. Suudi yetkililer saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği konusunda henüz bir açıklama yapmazken, AFP ajansı saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini yazdı.

Suudi Arabistan'da mayıs ayında da Şiilerin gittiği bir camiye intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıyı  IŞİD üstlenmişti.

Haber Ara