Dolar

32,4643

Euro

34,8262

Altın

2.445,43

Bist

9.909,62

Rusya’dan IŞİD ve Ortadoğu açıklaması

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzya, Suriye ve Irak'ta önemli bir başarı elde edilmesine rağmen Ortadoğu’nun hala IŞİD’in kalesi olmaya devam ettiğini dile getirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-12 07:13:02

Rusya’dan IŞİD ve Ortadoğu açıklaması

BM Güvenlik Konseyi, Genel Sekreter Antonio Guterres'in IŞİD raporu ve uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden terör eylemlerini görüştü.

“IŞİD SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR”

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nebenzya, konseyde yaptığı konuşmada, ''Suriye ve Irak'ta terörle mücadeledeki önemli başarıya rağmen Ortadoğu, IŞİD'in kalesi olmaya devam ediyor. IŞİD saldırılarına devam ediyor. Teröristler pozisyonlarını kaybederken farklı isimler altındaki kardeşleriyle, aktif tüm teröristlerle yakın temas kurmaya çalışıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD'in Afganistan'daki kanadının ise ülkenin kuzeyinde kayıplar yaşasa da istikrarı bozan önemli bir faktör olmaya devam ettiğini söyledi.

“IŞİD, IRAK VE SURİYE'DE HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR”

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Jonathan Cohen ise ''IŞİD'i yenmek için daha yapılacak çok iş var. IŞİD, Irak ve Suriye'de hayatta kalmaya, yeniden yapılanmaya ve yeniden ortaya çıkmaya çalışıyor. IŞİD ayrıca Afganistan, Güneydoğu Asya ve Batı Afrika'da saldırılar düzenlemek için bağlantılı olduğu örgütlerle iş birliği yapıyor'' dedi.

Evrilerek değişen IŞİD tehdidi karşısında hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Cohen, ABD'nin teröristleri takip etmek için 60'tan fazla ülke ile bilgi paylaşımı düzenlemeleri olduğuna dikkati çekti.

Haber Ara