Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

Rus Nezavisimaya gazetesi: Türkiye, Suriye'ye giden Rus uçaklarına hava sahasını kapattı

Rus Nezavisimaya gazetesinin haberine göre, Rusya'dan Suriye'deki askeri üslere geçiş yapmakta olan 4 Rus askeri uçağının Türk hava sahasını kullanması engellendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-21 11:52:58

Rus Nezavisimaya gazetesi: Türkiye, Suriye'ye giden Rus uçaklarına hava sahasını kapattı

Türkiye'nin geçtiğimiz gün Suriye'ye gitmekte olan Rus savaş uçaklarına hava sahasını kapattığı ileri sürüldü.

Rus Nezavisimaya gazetesinin haberine göre, Rusya'dan Suriye'deki askeri üslere geçiş yapmakta olan 4 Rus askeri uçağının Türk hava sahasını kullanması engellendi. 

Nezavisimaya gazetesinde çıkan haberde, “Ankara, İdlib'deki durumu çözmek için Moskova'daki başarısız müzakerelerin ardından Rus askeri uçaklarının toprakları üzerinde uçuşuna yasak koydu” denildi.

Gazete, Türkiye'nin yasak koyması üzerine Rus uçaklarının rotayı değiştirerek Hazar Denizi, İran ve Irak toprakları üzerinden Suriye'ye uçmak zorunda kaldığını öne sürdü.

Nezavisimaya gazetesinde konuşan askeri uzman Korgeneral Yuri Netkachev ise, "Suriye'deki Rus askeri grubunun hava tedarikini parçalama girişimi, Ankara'nın Moskova'yı artık Astana'nın ortağı olarak görmediğini gösteriyor" dedi. 

Netkachev'e göre, Rusya Havacılık Kuvvetleri'nin askeri uçaklarının Türkiye toprakları üzerinden geçişinin yasaklanması Suriye'ye olan yolunu yaklaşık iki kat daha uzatıyor. Bu, yakıtlar ve yağlayıcılar (yakıtlar ve yağlayıcılar) için ek maliyetler gerektirecek ve aynı zamanda havacılık ekipmanının işletim maliyetini de artıracak. 

Rus basınında yer alan bazı bilgilere göreyse, Türkiye Şubat ayında hava sahasını Rus uçaklarına kapattı.

Rus ve Türk resmi kaynakları ise konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmuş değil. 

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesinde Esed rejimi güçlerine yönelik operasyonlarında Rusya'nın hava sahasını açmamasından dolayı hava desteği sağlayamıyor.

Haber Ara