Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

'Riyad'a karşı en büyük saldırı operasyonunu gerçekleştirdik'

Yemen’deki İran yanlısı Husi askeri sözcüsü Yahya Sarı, bugün Suudi Arabistan’a karşı yapılan en büyük saldırı operasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Sözcü Sarı, “Dördüncü Caydırıcılık Dengesi” isimli verilen operasyonda, Selman yönetimine ağır kayıplar verdirildiğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-23 12:46:36

'Riyad'a karşı en büyük saldırı operasyonunu gerçekleştirdik'

Yemen'deki İran yanlısı Husi askeri sözcüsü Yahya Sarı, bugün Suudi Arabistan'a karşı yapılan en büyük saldırı operasyonunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sözcü Yahya Sarı, “Dördüncü Caydırıcılık Dengesi” isimli verilen ve Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gerçekleştirilen saldırılarda, Selman yönetimine ağır kayıplar verdirildiğini öne sürdü.

Askeri sözcüsü Yaha Sarı, bugün yaptığı açıklamada, “Dördüncü caydırılık Dengesi” operasyonuyla, Suudi Arabistan Savunma ve İstihbarat Bakanlığı, Salman Hava Kuvvetleri Üssü, Riyad, Jizan ve Najran'daki askeri sitelerin yok edildiğini söyledi.

‘Dördüncü Caydırma Dengesi' operasyonunun çok sayıda balistik füze ve Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla gerçekleştirildiğini belirten Yahya Sarı, silahlı kuvvetlerin Suudi hedeflerine karşı "kuşatma kaldırılana ve Yemen'e yönelik saldırganlık duruncaya kadar" daha fazla operasyon gerçekleştireceğini söyledi.

Arap koalisyon güçleri, bugün Yemen'in başkenti Sana'dan Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad şehrine doğru Husiler tarafından atılan balistik bir füzeyi durdurduklarını ve yok ettiklerini açıkladı.

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara