Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Rejim hapishanede mahkumları katletti

Suriye'nin güneyindeki Suveyda kentinde rejim güçlerinin bir hapishaneye düzenlediği operasyonda 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve atılan gaz bombasından dolayı boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 22:07:27

Rejim hapishanede mahkumları katletti

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejim güçlerinin Suveyda kentindeki siyasi tutukluların bulunduğu cezaevine hafif silahlar ve göz yaşartıcı gazla düzenlediği operasyonda 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Atılan gaz bombalarından dolayı boğulma tehlikesi geçirdi.

Rejim güçlerinin cezaevi içindeki tutukluların bulunduğu bölümlere ateş açtığını belirten kaynaklar, rejimin cezaevinde büyük bir katliam yapmasından endişe duyulduğunu iletti.

Kaynaklar ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslararası kamuoyunun rejime baskı yapmaması halinde cezaevinde bir ''katliamın'' olmasından korkulduğunu aktardı.

Suveyda'daki hapishanede, aralarında siyasilerin de bulunduğu bin 300 tutuklu bulunuyor. Şam yönetimine bağlı güçlerin hapishanede siyasi tutukluları infaz etmeye kalkışması üzerine hapishanede isyan çıktığı ifade edildi.

Haber Ara