Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

Putin: Bir sonraki adım ülke çapında ateşkes

Putin, Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 10:42:58

Putin: Bir sonraki adım ülke çapında ateşkes

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


Rusya Devlet Başkanı Vlaidmir Putin, Suriye ile ilgili açıklama yaptı.

SONRAKİ ADIM: ATEŞKES

Putin, "Suriye'de bir sonraki adım ülke çapında ateşkes" dedi.

GÖRÜŞMELERİN BAŞKENTİ DEĞİŞİYOR

Putin, Suriye görüşmelerinin de Cenevre'den Astana'ya kaydırılmasını önerdi. Rus Başkan "Erdoğan'a görüşmelerin Astana'da sürmesini önereceğiz" dedi.

AA'nın geçtiği haber şu şekilde:

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin şunlaır söyledi:

Geçen gün telefon konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çatışan taraflara barış görüşmelerinin Kazakistan'ın başkenti Astana'da yeni bir zeminde devam etmesini önerme hususunda anlaştık. Biz kendi tarafımızdan Suriye yönetimine, Türkiye Cumhurbaşkanı ise silahlı muhalefet temsilcilerine öneride bulunacak. Çatışmanın taraflarının kabul etmesi durumunda Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e bu süreci desteklemesi için ricada bulunacağız.

(Suriye'de) ne olduğuna bakılırsa, özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı ile St. Petersburg ziyareti esnasında anlaşmaya vardığımız şeyler gerçekleşmektedir. Biz her şeyden önce sivillerin hayatını korumak için silahlarını bırakmaya hazır olan bu grupların tahliyesine Türkiye'nin yardımcı olması hususunda anlaşmıştık."

Putin, Halep'in kurtarılmasından sonra durumun normalleşmesi için bir sonraki aşamanın ise ateşkesin sağlanması olduğunu vurguladı.

Ayrıca Putin, Palmira'nın düşmesini ise uluslararası koalisyonun ve Suriye ordusunun koordinasyonsuzluğunun sonucu olarak niteledi.

Haber Ara