Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

Prens öldükten sonra ilk kez görüntülendi… Dikkat çeken detay

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip defnedildi. Prens Philip için Kraliyet ailesinin resmi konutlarından olan Windsor Kalesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Detaylar bir bir ortaya çıkarken dünyanın gözü de Windsor Kalesi'nde bulunan St George's Kilisesi'ne çevrildi. Otomobilin arkasında görüntülenen o isimle ilgili detay ise tüm dünyada gündem yarattı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-17 18:37:16

Prens öldükten sonra ilk kez görüntülendi… Dikkat çeken detay

Prens Phillip, 9 Nisan'da 99 yaşında hayatını kaybetmişti. Tüm dünyanın gözü İngiltere'deki törendeydi. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip defnedildi.

Şapeldeki dini tören 15.00'da başlarken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları gereği içeri sadece 30 kişi alındı. Başbakan Boris Johnson da yerini bir Kraliyet ailesi üyesine verebilmek için törene katılmadı. Kraliçe'nin tek başına oturduğu törende Prens Phillip'in 3 Alman akrabası da yer aldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ineşi Edinburgh Dükü Prens Philip için bugün cenaze töreni düzenlendi. Cenaze aracına Prens Phillip'in çocukları Prens Charles, Andrew ve Edward ile Prenses Anne ve Kraliyet ailesinin diğer üyeleri eşlik etti. Cenazeye katılmak üzere yola çıkan ve Prens'in ölümünden beri ilk kez görüntülenen o isimle ilgili detay şimdiden tüm dikkatleri topladı.

TELEVİZYONLAR CANLI YAYINLADI

Türkiye saatiyle 17.00'de Windsor Kalesi'nde bulunan St George's Kilisesi'nde yapılan olan Kraliyet töreni, televizyondan canlı yayınlandı.

Prens'in cenazesi armasının bulunduğu kişisel bayrağına sarıldı. Bayrakta, İngiliz unvanlarından Yunan kökenine dek yaşamının unsurları yer alıyordu.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Cambridge Düşesi, bugün Kensington Sarayı'ndan ayrılırken, basın mensuplarının odaklandığı isimlerin başında geliyordu. Cambridge Düşesi Kate Middleton, geçen hafta Prens Philip'in ölüm haberi duyurulduğundan beri ilk kez görüntülendi.

Kocasının büyükbabasıyla iyi bir ilişkisi olan 39 yaşındaki Kate Middleton, arabanın arka koltuğunda, St George Şapeli'ne giderken fotoğraflandı. Middleton, yıllar boyunca sayısız kraliyet etkinliğine katılmış olmasına rağmen, bugün düşesin katıldığı ilk büyük kraliyet cenazesi oldu..

Üç çocuk annesi Kate, eşi Prens William ile Windsor'a giderken siyah bir yüz maskesi ve dantel duvaklı bir şapka taktı. Fotoğrafları çekilen Kate Middleton'ın Kraliçe'nin incilerini taktığı dikkat çekti.

BİRÇOK KEZ TAKMIŞTI

Kraliçe'nin kendi koleksiyonundan Japon İnci Gerdanlık Kolyesi, bir zamanlar Kate'in merhum kayınvalidesi Prenses Diana tarafından 1982'de Hollanda için düzenlenen bir devlet ziyafetinde takılmıştı.

Japon hükümeti tarafından Kraliçe'ye verilen elmas tokalı ve dört sıradan oluşan inci gerdanlık, 1980'lerde ve 1990'larda Kraliçe tarafından birçok kez takılmıştı.

Prens Charles da, babasının cenaze törenine katılmak üzere Windsor Kalesi'ne geldi. Edinburgh Dükü'nün cenaze törenini idare edecek isim olan Canterbury Başpiskoposu Justin Welby de Windsor'a ulaştı. Ayrıca törende görev yapacak olan askeri personel de otobüslerle Windsor'a getirildi.

İngiltere Prensesi Beatrice ve eşi Edoardo Mapelli Mozzi de St George Şapeli'nde düzenlenen cenazeye vardı. Çift, araçlarından inerken Reuters foto muhabirleri tarafından böyle görüntülendi.

Prens Philip'in tabutunu taşıyan Land Rover, Windsor Kalesi'nden St George's Şapeli'ne götürüldü. Prens Philip'in dört çocuğu Prens Charles, Andrew ve Edward ile Prenses Anne'in cenaze aracının arkasında yürüdü. Kortejde Prens Harry ve William da yer aldı.

İngiltere Prensi Charles'ın, babasının cenazesi sırasında gözyaşlarını tutamadığı gözlemlenmdi. AP muhabiri o anları fotoğrafladı.

UNVANLARINDAN VAZGEÇMİŞTİ

Prens, 1946'da Prenses Elizabeth ile nişanlandığında Yunan unvanlarından vazgeçmiş, İngiltere vatandaşı olmuş ve annesinin İngilizceleştirilmiş soyadı Mounbatten'ı almıştı.

Bu yüzden Mountbatten ailesi armada temsil ediliyor ve Edinburgh kentinin arması da yer alıyor. Prens Philip evlendiğinde Edinburgh Dükü unvanını almıştı.

Törene katılan 30 kişi Kovid-19 önlemleri dahilinde maske taktı ve sosyal medya kurallarına özen gösterdi. Kraliçe tek başına oturdu.

99 yaşında hayatını kaybeden Prens Phillip'in tabutunu St George Şapeli'ne özel bir Land Rover taşıdı. Katılacak olan isimlerden askeri üniforma değil madalyaların taşındığı resmi kıyafetler ya da günlük elbiseler giymeleri istenmişti.

İSTEKLERİNE UYGUN TÖREN

Ülkedeki resmi Kovid önlemlerine istinaden bazı değişiklikler yapılmış olmakla beraber, Kraliyet törenin Dük'ün isteklerine uygun olarak düzenlendi.

Kraliyet ailesi üyelerinin ve Prens Phillip'in üç Alman akrabasının da yer aldığı törene, Prens Harry de katıldı. BBC tarafından kardeşi Prens William ile görüntülenen Harry'nin hamile eşi Meghan ise doktor tavsiyesi üzerine ABD'den gelmek üzere yolculuk yapmadı.

İngiltere'de yürürlükte olan koronavirüs kuralları uyarınca, Kraliyet Ailesi üyeleri cenaze töreninde aynı evde yaşadıkları diğer aile bireyleriyle birlikte oturdu. Cambridge Dükü Prens William ve Sussex Dükü Prens Harry, şapelin içinde karşılıklı oturdu. Prens Harry, tek başına otururken, Prens William'ın yanında ise eşi Kate Middleton yer aldı.

Haber Ara