Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yeni partiyi anlattı: Merkez sağ değil!

Yeni partinin isminin halen netleşmediğini söyleyen Ümit Özdağ, partinin 'merkez sağ’a konumlanmayacağını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-14 08:59:59

Yeni partiyi anlattı: Merkez sağ değil!

Meral Akşener'in genel başkanlığını üstleneceği yeni siyasi partide başkan yardımcısı olması beklenen Prof. Dr. Ümit Özdağ, Hürriyet Gazetesi'nden İpek Özbey'in sorularını cevapladı.

“SAMSUN'DAN YOLA ÇIKACAĞIZ”

Yeni partinin adı ile alakalı soruya “Birkaç isim üzerinde duruyoruz ancak henüz netleşmedi.” cevabını veren Prof. Dr. Özdağ, “Ekimde inşallah Samsun'dan yola çıkacağız, çünkü Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir yer. İstiklal Harbi'nin başlangıcı. Ve Cumhuriyet'in kuruluş esaslarına ve milletimizin değerlerine ağır saldırıların yapıldığı bugünlerde Türk milletini kucaklayan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarına ve aziz milletimizin değerlerine sadık kalacak, birleştirici, onarıcı bir siyasi heyet olarak Samsun'dan yola çıkmayı uygun bulduk.” dedi.

“MERKEZ SAĞ” DEĞİLİZ!

Özdağ, şunları kaydetti:

Merkez sağ parti değiliz. Her şeyden önce bütün Türkiye'yi kucaklayan bir siyasi hareketiz. Kendimizi milli merkezde tanımlıyoruz. Yani, merkezde, merkezin sağında ya da solunda olan bütün vatanperverleri davet eden bir siyasi parti oluşuyor şu anda. Herkesin yaşam tarzını güvence altına alacak bir parti olacağız. Şunun farkındayız: Ne yazık ki 1913 şartlarında bir Türkiye'yi, bu iktidar gerisinde bırakarak gitmek üzere. Biz bu ağır yıkımı aşmak için Türkiye'yi kucaklayan bir heyet ve çok iyi bir programla halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. Bizim partimiz bir anlamda Birinci Meclis'in ruhunu taşıyacak bir parti olacak. Türkiye, kuruluş felsefesi ve milli değerlerine dönmeli.

Haber Ara